Robin Hood hoofdrolspeler jeugdochtend en thema Indofin kinderdorp

DSC 5044

Het beroemde heldenverhaal over Robin Hood, de heldhaftige vogelvrije man die steelt van de rijken en de opbrengst terug schenkt aan de armen, is het centrale thema voor de jeugd tijdens het 67ste CHIO Rotterdam.

Het Hofplein Theater heeft rondom het verhaal, waarin Robin Hood met zijn bende de strijd aan gaat met de slechte Koning Jan Zonderland, een mooie show gemaakt en presenteert die show op zondagochtend in de Rotterdampiste aan de jeugd. Ook in het Indofin Kinderdorp waar de jeugd gedurende alle vier de dagen van het CHIO Rotterdam kan spelen staat de volksheld centraal. Medewerkers van Legacy Partner NautaDutilh zetten zich dit jaar in als vrijwilliger bij de begeleiding van de kinderen tijdens het scholenplan.

Op zondagochtend om 10.00 uur klinkt het klaroengeschal in het Kralingse Bos en verschijnen Koning Richard Leeuwenhart, Koning Jan Zonderland, Sheriff van Nottingham en Robin Hood en zijn bendeleden in de arena om in een boogschiettoernooi te strijden om Marianne, de dochter van de Koning. Daar komen veel acteurs maar natuurlijk ook veel paarden aan te pas.

Het Indofin Kinderdorp staat van 18 t/m 21 juni vier dagen lang in het thema van Robin Hood. Kinderen kunnen daar onder begeleiding van de acteurs van het Hofplein Theater spelletjes doen zoals hengelen uit de put, zak/steltlopen, hoefijzer gooien, kastelen bouwen, een hindernisparcours afleggen, knutselen, tekenen of naar verhalen luisteren. En zoals ieder jaar kunnen ze zich mooi laten schminken.

"Het belooft een bijzonder CHIO Rotterdam voor de jeugd te worden met een aansprekend programma!" zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "En is het niet fantastisch dat maar liefst drie gerenommeerde partijen, het Hofplein Theater, Indofin en dit jaar ook NautaDutilh zich hiervoor inzetten?"

Ook het Scholenplan voor leerlingen van basisscholen in Rotterdam staat dit jaar op donderdag- en vrijdagmiddag weer op het programma. Zij krijgen een lesprogramma en brengen met hun juf of meester een bezoek aan het evenement waar ze alles van de sport, het omgaan met paarden en natuurlijk het Indofin kinderdorp van heel dichtbij beleven. Dit alles wordt georganiseerd met hulp van medewerkers en vrijwilligers van de Rotterdamsche Manège en van NautaDutilh.

  • Share this article