Road to Rio loopt via CHIO Rotterdam

Rsz bsf2737 ned zenith sfn dubbeldam jeroen

Het CHIO Rotterdam vindt halverwege de Furusiyya FEI Nations Cup competitie springen, die vrijdag a.s. in Lummen (BE) begint en halverwege de FEI Nations Cup dressuur die eind vorige maand in Wellington (USA) van start ging, plaats. Midden in de competitie met nog voldoende recovery tijd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is het CHIO Rotterdam de ultieme teamtest voor de Nederlandse en buitenlandse bondscoaches. Het evenement dat van 23 t/m 26 juni in het Kralingse Bos plaatsvindt verwacht dan ook een zeer sterk deelnemersveld.

"Als een belangrijke leverancier van Olympisch edelmetaal en met een regerend wereld- en Europees kampioen springen en een dressuurteam dat afgelopen jaar goud won tijdens het EK heeft de Nederlandse paardensport een reputatie hoog te houden," zegt <Maurits Hendriks, Technisch Directeur van het NOC*NSF> "Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar onze 'ruiters in oranje' die eind juni in Rotterdam zullen moeten laten zien of ze in vorm zijn.

"Niet alleen de Nederlandse bondscoaches zullen Rotterdam als observatie gebruiken voor de Olympische Spelen," aldus Jan de Mooij, Algemeen Directeur van het CHIO Rotterdam. "We verwachten zowel bij het springen als bij de dressuur de absolute wereldtop in de ring om zich te verzekeren van hun ticket naar Rio."

Kaarten voor het CHIO Rotterdam zijn online verkrijgbaar via www.chiorotterdam.nl. Vooral voor de landenwedstrijd springen op vrijdagmiddag en de ontknoping van de landenwedstrijd dressuur tijdens de Kür op Muziek op zaterdag bestaat grote belangstelling. Op dit moment zijn er nog voor alle dagen kaarten verkrijgbaar. Ook zijn er passe partouts die alle dagen toegang geven tot de tribune. Voor de échte hippische liefhebber zijn er VIP passe partouts, die niet alleen toegang tot de beste plaatsen op de tribune, maar ook tot een kijkje achter de schermen.

  • Share this article