Rixt van der Horst goed van start in KNHS-Para Dressuur Trophy

VAN DER HORST Rixt 3

Het nieuwe competitieseizoen van de KNHS-Para Dressuur Trophy ging zaterdag 15 november van start in Harmelen. In een andere opzet van de competitie dan vorig jaar werd in Harmelen de eerste van de in totaal drie selectiewedstrijden gereden. Na deze drie wedstrijden wordt de balans opgemaakt en de ruiters met de beste twee resultaten van de selectiewedstrijden krijgen een startbewijs voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam.

Tijdens deze eerste selectiewedstrijd wist tweevoudig wereldkampioene en Rabo Talententeamlid Rixt van der Horst goed te scoren in Grade II. Met haar gouden paard Uniek behaalde ze een percentage van 71,57% in de individuele proef en wist daarmee haar concurrentie op ruim 5% achterstand te zetten. Het was de eerste keer dat de combinatie weer in de ring was na hun succesvolle optreden in Normandië.

Van de negen combinaties die van start gingen in Grade IV was Sabine Peters de beste. Zij reed haar paard Carolus Magnus naar een score van 70,36% en eiste daarmee de overwinning op.

De individuele test in Grade III werd op naam geschreven van Sanne Voets met Vedet PB N.O.P. Voets eindigde vorig jaar als tweede in de einduitslag van de KNHS- Para Dressuur Trophy.

Bij gecombineerde Grade 1A/1B was Nicole den Dulk haar eigen concurrent. Met haar paard Fifty Fifty behaalde ze een net iets hogere score van 70,78% dan met haar paard Wallace waarmee ze tweede werd.

Kijk voor een volledig overzicht van de wedstrijdkalender van de KNHS-Para Dressuur Trophy en de nieuwe competitiebepalingen op www.knhs.nl.

  • Share this article