Revanche in KNHS Para Dressuur Trophy

Rsz d14 cropped

Sabine Peters, Lotte Krijnsen en Rixt van der Horst namen sportieve revanche in de Para Dressuur Trophy wedstrijd in Genemuiden. Waren ze in de vorige wedstrijd nog tweede, nu pakten ze de winst in Grades 4, 3 en 2. Herman Smit en Paulien Albers jureerden 17 combinaties in deze tweede wedstrijd in de serie van drie op weg naar de tweede kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant. De KNHS Para Dressuur Trophy wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation.

Sabine Peters won in Grade 4 met haar goed bewegende Carolus Magnus. “Ik was tevreden over mijn proef. Hij kon er sommige stukken nog wat meer aan staan en één keertwending was wat minder, maar verder ging het heel goed. Ik kreeg Carolus Magnus vorig jaar begin augustus te rijden. Hij was toen Z1 startgerechtigd. Binnenkort wil ik de overstap maken naar de Prix St George.”

Over haar doelen is Peters duidelijk. “Ik wil regulier Grand Prix met hem gaan starten en naar de Paralympics in Rio de Janeiro. Ik was er in Hong Kong ook al bij, maar toen moest ik mijn beste paard met een blessure thuis laten. De para-dressuur is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De kwaliteit van de paarden is omhoog gegaan en de ruiters zijn beter gaan rijden. Dit heeft onze discipline ook wel nodig gehad.”

In Grade 3 waren de verschillen tussen de combinaties kleiner. De twee prijzen in deze grade gingen naar Lotte Krijnsen. Daarmee verwees de amazone uit Enschede Sanne Voets naar de derde en vierde plaats. Met Rosenstolz overtrof Lotte de score van Zarienta met meer dan een procent, 70,85 en 69,45. “Zarienta sprong een paar keer weg en bij haar stonden er een paar 3-en en 4-en op het protocol. Dus mijn score had echt wel hoger kunnen zijn. Ik merk dat mijn proeven steeds constanter worden nu we in de afgelopen periode veel wedstrijden hebben gereden in de Para Dressuur Trophy. De laatste vijf proeven haalde ik met Rosenstolz steeds scores rond de 70 en 71 procent.”

Het Europees kampioenschap later in het jaar is een van de doelen van Krijnsen. “In april rijd ik een internationale wedstrijd in Frankrijk om mijn laatste A-kader score te halen. Dat we wedstrijden als Jumping Amsterdam en Indoor Brabant rijden is een goede voorbereiding op buitenlandse wedstrijden en het EK”, besluit Krijnsen, die naast het rijden part-time in een chocoladefabriek werkt.

“Ik merk dat we nog steeds meer een combinatie vormen”, verklaarde Rixt van der Horst haar winst in Genemuiden. “Vorig jaar is het allemaal zo snel gegaan. Nu pas komt de bevestiging. Ik kon er echt aan blijven rijden. Uniek bleef mooi actief achter en mooi in de aanleuning. Zelf word ik ook steeds overtuigender in mijn rijden. De 75,21 procent van vandaag is geen record, maar ik ben er wel heel blij.”

Uitslag KNHS Para Dressuur Trophy Genemuiden

Grade 4
1. Sabine Peters (Cuijk), Carolus Magnus (v.Sunny Boy), 71,07%
2. Ellen van den Berg (Uden), Showdiva (v.Havidoff), 66,69%

Grade 3
1. Lotte Krijnsen (Enschede), Rosenstolz (v.Rotspon), 70,85%
2. Lotte Krijnsen (Enschede), Zarienta (v.Sir Sinclair), 69,45%

Grade 2
1. Rixt van der Horst (Grou), Uniek N.O.P. (v.Gribaldi), 75,21%

  • Share this article