Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur selectie tijdens Pinksterweekend

Zhc

Veertig KNHS verenigingen strijden om tien startplaatsen halve finale CHIO

Tijdens het komend pinksterweekend strijden op het terrein van de Rotterdamsche Manège en het CHIO Rotterdam teams bestaande uit 4 dressuurruiters en -amazones van Zuid-Hollandse verenigingen om de 10 startplaatsen voor de halve finale van de 11e Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup. Ieder team bestaat uit twee deelnemers op M-niveau en twee deelnemers op Z of ZZ-niveau. Evenals vorige jaren was de inschrijving binnen een week vol, maar liefst 46 verenigingen meldden zich dit jaar aan voor de selectiewedstrijd waaraan 40 verenigingen mogen deelnemen.

Op beide Pinksterdagen rijden de teams in twee ringen hun proeven in de Rotterdampiste van het CHIO-terrein. Na de laatste proef op tweede Pinksterdag en voorafgaand aan de prijsuitreiking geeft Laurens van Lieren, succesvol op het hoogste niveau van de dressuursport, een clinic. De toegang tot de voorronde tijdens het pinksterweekend is gratis.

“Met de Zuid-Holland Cup hebben we een unieke formule binnen de breedtesport,” zegt Laurens van Lieren, directeur sportief Dressuur bij het CHIO Rotterdam. “Alleen tijdens de internationale landenwedstrijd dressuur wordt er ook zo als team gestreden, verder zie je deze teamspirit niet vaak binnen de dressuur. Het is leuk om te zien hoe de verenigingen in Zuid-Holland er alles aan doen om met hun sterkste team te komen!”

Ook voor de Rabobank is talent ontwikkeling en breedtesport een belangrijk onderdeel van hun sponsorbeleid. Initiatieven als het Rabo talentenplan, maar ook het verbinden van de naam Rabobank aan de CHIO Zuid-Holland Cup zijn hiervan goede voorbeelden.

  • Share this article