Proef de zon van het zuiden

Proef De Z On

Op het CHIO Rotterdam straalde de zon vandaag niet de hele dag aan de hemel maar kon wel geproefd worden. Met de huiswijn van het CHIO, Guadalupe van Quinta de Quetzal in Vidigueira (Zuid Portugal). Wijnmaker Reto Frank Jörg was vandaag zelf aanwezig op het CHIO Rotterdam en komt uit de bekende wijnbouwregio Alentejo. Eén van de druiven die hier geteeld wordt is de antao vaz. Deze druif, door de Feniciërs meegebracht naar Vidiguiera, is erg goed bestand tegen de Zuid Portugese hitte.


Voor Quinta de Quetzal is kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. De wijnen worden op authentieke wijze geproduceerd, zoveel mogelijk met de hand. Voor de optimale smaak van de rode wijn worden de beste barrique vaten uit Frankrijk gebruikt. De wijnmakerij is nieuw gebouw, geheel op de principes van de zwaartekracht. Er wordt geen water opgepompt, het water benodigd voor de productie stroomt natuurlijk naar beneden waar het gebruikt wordt voor de wijnproductie.

De wijnen van Quinta de Quetzal, naast de Guadalupe ook Reserva wijnen, worden geschonken in alle bars en restaurants tijdens het CHIO Rotterdam.

Als u de smaak te pakken heeft kunt u de wijn bestellen in de stand op het CHIO of via de webshop of in de Heeren van de Wijn wijnwinkels in Wageningen en Veenendaal.  • Share this article