Polo in de Rotterdam ArenA

Polo

De dag werd afgesloten met een spectaculaire polodemonstratie in de Rotterdam ArenA verzorgd door Polo Republic.

Aki van Andel, Maurice van Druten, Luis Duggan en zijn jongere broer Miguel Duggan kwamen in actie, onder begeleiding van Pablo van den Brink. Zij lieten de basis rij- en slagtechnieken zien. Ook werd gedemonstreerd hoe polopaarden worden ‘geschoold’. De demonstratie werd afgesloten met een echte polo match.

In Nederland bedrijven ca. 80 mensen de polosport actief. De sport kent echter een groeiende belangstelling, bijna elk weekend is er ergens in Nederland een polo-wedstrijd. Er is geen sport die zo bol staat van tradities als polo. Zo is polo van oudsher een echte familiesport. De Argentijnse professionals en grooms die de zomer doorbrengen in Europa om te spelen zijn niet meer weg te denken uit de sport. Ze trainen de paarden, maken ze speelklaar en houden zo de oude tradities in leven. Al deze elementen en gebruiken geven de polosport haar bijzondere karakter en ambiance.

Polo Republic werkt aandachtig aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de sport. Mede door de samenwerking met andere (inter)nationale toernooi organisatorenMet als ambitie om het hoogste niveau polo in Nederland aan te presenteren creëert Polo Republic evenementen voor het bedrijfsleven en publiek, die zich onderscheiden door haar hoge niveau van (sport)organisatie en hospitality, terwijl de authenticiteit van de sport blijft gewaarborgd. Polo Republic investeert naast evenementen ook in de ontwikkeling van de sport zelf. Ze organiseren polo clinics voor jeugd en volwassenen en initieerden de oprichting van de huidige Polo Club Waalre. Daar kan de jeugd kennismaken met de sport, dat uiteindelijk zorgt voor een nieuwe generatie spelers.

  • Share this article