Patrik Kittel wint Grand Prix 5* dressuur

Rsz 1patrikkittelscandic winnaar

Met 77.260% won Patrik Kittel (ZWE) met een ontspannen en fijn bewegende Watermill Scandic vandaag de Grand Prix 5* tijdens het CHIO Rotterdam. Daarmee verraste hij de Nederlandse deelnemers die tot aan de twee na laatste deelnemer op de plaatsen 1,2,3 en 4 in het klassement stonden. Hans Peter Minderhoud reed de hengst Glock's Johnson TN naar een uitstekende tweede plaats met een score van 76.720%. Edward Gal werd derde met een iets te werkwillige Glock's Undercover N.O.P.
Na deze eerste manche gaat het Nederlandse team aan de leiding in de FEI Nations Cup Dressuur. Zaterdag vindt de tweede manche plaats.

Kittel had niet gerekend op de overwinning. "Toen mijn teamleden na mijn proef riepen dat ik eerste was wilde ik het niet geloven. Ik heb goede herinneringen aan Rotterdam, o.a. tijdens de Europese Kampioenschappen in 2011. Watermill Scandic heeft het tegenwoordig wat rustiger, hij weet wat hij moet doen. We geven hem veel weidegang en trainen in de aquatrainer om hem soepel te houden."

De beste Nederlander was Hans Peter Minderhoud. "Ik wist dat de concurrentie stevig zou zijn. Natuurlijk hoopte ik dat ik zou winnen maar Patrik reed gewoon goed. Glock's Johnson TN liep heel fijn maar we hadden nog wat foutjes." Edward Gal had het moeilijk vandaag. Glock's Undercover N.O.P. was erg heet en wilde al niet stil staan bij binnenkomst. "Ik moest nadenken vandaag. We hadden wat foutjes maar de passage en de piaffe waren goed dus al met al had ik toch een nette score."

Het Nederlandse team, dat uitsluitend uit heren bestaat, gaat aan de leiding in het klassement voor de landenwedstrijd. De sfeer in het Nederlandse team is uitstekend en bondscoach Wim Ernes gaat vol vertrouwen de tweede manche in. Daarin starten Patrick van der Meer en Diederik van Silfhout in de Grand Prix Special en Edward Gal en Hans Peter Minderhoud in de Grand Prix Kür op Muziek. Beide rubrieken op de zaterdag van het 67ste CHIO Rotterdam.

  • Share this article