Patrick van der Meer verslaat Imke Schellekens in rechtsreeks duel

CDI3 Patrick Vander Meer Uzzo Border Maker

AKEN - Na de observatie wedstrijden tijdens het NK in Hoofddorp en het CHIO Rotterdam was het voor bondscoach Sjef Janssen nog niet duidelijk wie de vierde individuele Nederlander zou moeten zijn die aan de Olympische Spelen in Londen zou deelnemen. Hij wees het CHIO in Aken aan als extra wedstrijd waarbij het zou gaan tussen Patrick van der Meer en Imke Schellekens-Bartels. De bondscoach had het na de Grand Prix afgelopen donderdag op een voor de dressuurwereld ongebruikelijk duidelijke wijze gezegd. "We tellen de resultaten van de Grand Prix en de Grand Prix Special bij elkaar op en wie van de twee - Imke Schellekens-Bartels of Patrick van der Meer - de hoogste score heeft behaald gaat als vierde en individuele ruiter mee naar de Olympische Spelen. Van der Meer had in de Grand Prix zijn naaste belager reeds op achterstand gezet en in de Special op zaterdag vergrootte hij zijn voorsprong. Hij eindigde zaterdag als negende en Imke als elfde, waardoor van der Meer de tickets naar Londen kan gaan boeken.

Toch verdienen Imke Schellekens en Hunterv Douglas Toots alle respect, want ze gingen in deze match à deux strijdend ten onder. "Voor mijn gevoel was dit de beste Special die ik en Toots hebben gereden, alleen was het niet goed genoeg. Ik vind het natuurlijk jammer niet naar de Olympische Spelen te mogen, maar ik heb er vrede mee", klonk het oprecht uit de mond van Imke, direct na de goede rit van Van der Meer.

Patrick van der Meer was erg blij met zijn goede rit. Hij had in de Grand Prix op donderdag halverwege de rit iets te terughoudend gereden, bang als hij was om fouten te maken, waardoor die fouten juist ontstonden. Nu in de Special reed hij bewust voluit met Uzzo. De ruiter uit Naaldwijk ging de risico's aan, maar er werden geen fouten gemaakt. Het beeld bleef gedurende de gehele rit uiterst smakelijk. De twee andere Nederlanders, Marlies van Baalen met BMC Miciano en de in Aken debuterende Stephanie Peters met Unlimited, eindigde als 14de en 25ste.

  • Share this article