Patrick van der Meer rijdt zich in de kijker

Patrickvd Meer winnaar D1 1

ROTTERDAM (KNHS) - De dressuurwedstrijden tijdens het CHIO Rotterdam gingen van start met de CDI 3* Grand Prix, welke overtuigend gewonnen werd door Patrick van der Meer met Uzzo. Van der Meer reed zich met een score van ruim 75% nadrukkelijk in de kijker van bondscoach Sjef Janssen. Hans Peter Minderhoud eindigde in de CDI 5* Grand Prix met Glock's Tango op een score van 72.0%.

Marriette Sanders, die fungeerde als voorzitter in beide rubrieken, was van mening dat de uitslagen van beide rubrieken met elkaar vergeleken kunnen worden als was het één wedstrijd. "De vijf juryleden in de Grand Prix 3* waren exact dezelfde als in de Grand Prix 5* en ze zaten ook op precies dezelfde plaats te kijken. Daarbij komt nog eens dat het eerste gedeelte met negen starters in de Grand Prix 5* direct na de ruiters reden die in de Grand Prix 3* zijn gestart. Het idee dat het mogelijk iets mindere niveau van deelnemers in de Grand Prix 3* er toe heeft geleid dat Van der Meer een hogere score heeft gekregen dan wanneer hij in de 5* was gestart is absoluut onjuist!" aldus Sanders.

Patrick van der Meer reed met Uzzo een zeer goede foutloze wedstrijd en was uiterst expressief in alle onderdelen. Edward Gal eindigde als tweede met Blue Hors Romanov na een zeer gedegen uitgevoerde rit. In de Grand Prix 5* wist Hans Peter Minderhoud met Glock's Tango de leidende positie te veroveren met een waardering van 72%. De KWPN goedgekeurde hengst toonde zeer goede onderdelen, maar had in piaffe een fractie meer activiteit mogen tonen.

Morgenochtend vanaf 08.30 uur starten de deelnemers in het tweede gedeelte van deze Grand Prix 5* (meetellend voor de landenwedstrijd).

  • Share this article