Patrick van der Meer overtuigt opnieuw

CDI3 Patrick Vander Meer Uzzo Border Maker

ROTTERDAM (KNHS) - In de oude dressuurpiste van het CHIO Rotterdam, een open plek temidden van de bomen van het Kralingse bos, werd donderdagavond de Grand Prix Special van het CDI3* verreden en daarin schitterden Patrick van der Meer en Uzzo opnieuw.

Ze eindigden op een score van ruim 74% en dat met een paar storende fouten in zijn rit. Zo was de overgang van de verzamelde stap naar de eerste piaffe niet optimaal. Daarna leek Uzzo even de balans te verliezen aan het einde van deze passage tour, waardoor er ook een kleine hapering ontstond in de tweede piaffe.

Wim Ernes, die de Grand Prix5* had beoordeeld en nu langs de lijn de verrichtingen van Van der Meer volgde, was van mening dat technisch gezien de proef van van Patrick van hetzelfde niveau was als zijn rit in de Grand Prix. "Als je bedenkt dat Patrick van der Meer met een paar best veel punten kostende fouten toch nog dik 74% weet te scoren, dan weet je ook dat zonder fouten de waardering richting de 77% had kunnen gaan", aldus Ernes.

Edward Gal liet met Blue Hors Romanov ook een goede Special zien, maar liet onder andere punten liggen in beide pirouettes. Marlies van Balen kwam met BMC Miciano tot een goede vierde plaats. Miciano is het zesde Grand Prix paard dat door Marlies in het A-kader is gereden. Piaffe, passage en pirouettes zagen er tot in de puntjes verzorgd uit en ook de uitgestrekte draf was uiterst expressief.

Tussen het Nederlandse geweld eindigde de Duitser Hubertus Schmidt met Bukowski als derde. Hij had de pech in een enorme hoosbui met donderslagen te moeten rijden, maar leverde ondanks deze moeilijke omstandigheden toch een fijne proef af.

  • Share this article