Patrice Delaveau wint Longines Grand Prix Port of Rotterdam

Orient Express Hdc DELAVEAU Patrice

Tweede belangrijke Franse zege tijdens 66ste CHIO Rotterdam
Rotterdam, 22 juni 2014 – Na de Franse zege afgelopen vrijdag in de Furusiyya FEI Nations Cup speelde vandaag opnieuw het Franse volkslied na de Longines Grand Prix Port of Rotterdam voor Patrice Delaveau. Hij was de overige elf barrage kandidaten met Oriënt Express Hdc met foutloze barragerit en een tijd van 38.06 te snel af. Delavaeu was bijna een seconde sneller dan de Duitser Daniel Deusser die met Cornet d’Amour tweede werd. Paul Eastermann werd derde met Castlefield Eclipse. De beste Nederlander was Marc Houtzager die Sterrehof’s Opium naar een vijfde plaats reed. “Oriënt Express Hdc was in goede vorm en sprong erg goed en snel. Dit was zijn eerste Grand Prix sinds lang en ik ben dan ook heel blij met dit resultaat,” aldus Delaveau.

Namens Delaveau en het Franse team sprak de Franse chef d’Equipe Philiippe Guerdat zijn waardering uit voor de wedstrijd organisatie en de parcoursbouwer.
Tijdens de wedstrijd, rond 15.40 is helaas de Ierse ruiter Denis Lynch met zijn paard Coulisa ten val gekomen op de voorlaatste hindernis van het parcours van de Grote Prijs van het CHIO Rotterdam. Het paard is met een paardenambulance van het terrein vervoerd en is inmiddels overgebracht naar een paardenkliniek voor verder onderzoek en behandeling. De ruiter heeft geen letsel opgelopen. De wedstrijd is na tien minuten hervat.

  • Share this article