Ook Zweden volgend jaar in FEI Nations Cup Top League

20110826 JK sfeer FEI Nations Cup prijsuitreiking 2

BARCELONA (KNHS) - De Zweden hebben zondagavond de finale van de FEI Nations Cup Promotional League in Barcelona winnend afgesloten. Daarmee hebben zij zich, na een afwezigheid van een jaar, opnieuw van een startbewijs verzekerd voor de belangrijkste reeks van landenwedstrijden, de FEI Nations Cup Top League.

"Missie volbracht", zei Rolf-Göran Bengtsson, die afgelopen week in Madrid individueel Europees Kampioen werd en samen met zijn teamgenoten voldeed aan de Olympische nominatie. Na de eerste manche gingen de Zweden aan de leiding met acht strafpunten, gevolgd door de Spanjaarden, de Oekraïne en de Italianen op 13 strafpunten. In de tweede manche noteerden zowel Malin Bayard als Angelica Augustsson ieder een springfout, terwijl Svente Johansson tegen twee springfouten aanliep. De Spanjaarden hadden twee ritten met vier strafpunten en eentje met vijf en stonden met nog een ruiter te gaan op acht strafpunten, terwijl de Oekraïne op negen strafpunten stond. Omdat de laatste ruiter voor de Oekraïne, Katharina Offel met Vivant, en de laatste Spanjaard, Sergio Alvarez Moya met Wisconsin, foutloos wisten te blijven kon Bengtsson zich met Quintero la Silla één fout permitteren om toch de zege voor de Zweden binnen te slepen. Bengtsson bleef foutloos en sloot daarmee een voor Zweden enerverende week op het Iberisch schiereiland in stijl af. Spanje werd tweede, de Oekraïne eindigde als derde, terwijl Canada vierde werd.
Naast de Zweden keert ook Zwitserland, als winnaar van de FEI Nations Cup Promotional League competitie, terug in de Top League, waardoor in 2012 naast deze twee landen ook Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Ierland en Nederland in deze Super League van de mondiale springsport van start gaan.

  • Share this article