Olympisch kader dressuur uitgebreid

ISC 1871

ERMELO (KNHS) – Bondscoach Sjef Janssen neemt na de KNHS Indoorkampioenschappen van 18 maart, Patrick van der Meer en Madeleine Witte-Vrees op in het Olympisch Kader.

Patrick van der Meer behaalde met Uzzo (v. Lancet) op zondag 18 maart de tweede plaats in de Grand Prix-rubriek met een score van 72,84%. Dit was de derde Olympische kaderscore, waardoor deze combinatie aan het Olympisch kader kon worden toegevoegd. De rubriek werd gewonnen door Madeleine Witte-Vrees met Macrider Vontango (v. Contango) met een score van 73,16%. Zij behaalde hiermee haar derde nationale kaderscore. Mede door deze prestatie en de eerder behaalde goede resultaten van Witte met haar 10-jarige Macrider Vontango heeft Janssen besloten deze combinatie op te nemen in het Olympisch kader. Genoemde combinaties zijn kanshebbers voor een startplek tijdens de Olympische Spelen in Londen en worden ook betrokken in het traject richting de Spelen.

Vanwege een vrij groot aantal ‘prille’ GP-combinaties, met Londen als doel, heeft Janssen met de KNHS afgesproken dat (tijdelijk) drie nationale kaderscores tot de Olympische Spelen in Londen voldoende zijn voor opname in het Olympisch kader. Normaliter moet een van de drie scores internationaal worden behaald.

Actuele samenstelling Olympisch kader

Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Jerich Parzival

Edward Gal (Harskamp) – Sisther de Jeu

Anky van Grunsven (Erp) – Salinero

Patrick van der Meer (Naaldwijk) - Uzzo

Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – IPS Tango

Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) - Macrider Vontango

  • Share this article