Nieuwe opzet KNHS-Para Dressuur Trophy

Rsz prijsuitreiking para rabo d10 18

ERMELO (KNHS) - In Hippisch Centrum Harmelen start op zaterdag 15 november het nieuwe seizoen van de KNHS-Para Dressuur Trophy. De competitie, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten dressuur zowel in de breedte als in de topsport. De competitie heeft een andere opzet dan voorheen, de finale vindt nog steeds plaats tijdens het CHIO Rotterdam.

De competitie bestaat nu uit twee cyclussen met elk drie selectiewedstrijden. Een cyclus wordt afgesloten met een kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam en Indoor Brabant (ovb). Om te plaatsen voor een kwalificatiewedstrijd tellen de beste twee resultaten van de selectiewedstrijden. De zes combinaties met de hoogste competitiepunten over vier van de zes selectiewedstrijden en beide kwalificatiewedstrijden plaatsen zich voor de finale tijdens CHIO Rotterdam, hier wordt een kür op muziek verreden.

De KNHS-Para Dressuur Trophy biedt geclassificeerde ruiters/amazones een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale FEI-proeven worden uitgeschreven. De selectiewedstrijden dienen als selectiecriterium voor kadervorming en zijn open voor alle geclassificeerde ruiters/amazones met een geldige startpas. De wedstrijden dragen voor bondscoach Joyce Heuitink (Anrhem) en de kaderleden bij aan een goede opbouw en observatiemomenten richting het Europees kampioenschap Para-dressuur van 17 tot en met 20 september 2015 in Deauville, Frankrijk.

Kalender KNHS -Para Dressuur Trophy 2015:

Eerste cyclus
1) Harmelen, 15 november 2014
2) Zuidwolde, 6 december 2014
3) Ammerzoden, 10 januari 2015
Kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam op vrijdag 30 januari 2015

Tweede cyclus
1) n.t.b.
2) Genemuiden, 21 februari 2015
3) Susteren, 1 maart 2015
Kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant 12 t/m15 maart 2015 (ovb)

Finale tijdens CHIO Rotterdam 17 t/m 21 juni 2015

  • Share this article