Nicole den Dulk wint overtuigend KNHS Para-Dressuur Trophy

Rsz den dulk nicole 4

In Berkel-Enschot bij RSV de Cavalieren zijn zaterdag 25 maart competitiewedstrijden verreden van de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup en van de KNHS-Para Dressuur Trophy. Daphne van Peperstraten, Jasmien de Koeyer en Nicole den Dulk werden de winnende amazones.

De winnares van de KNHS-Para Dressuur Trophy, Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. stak er voor jurylid De Haas duidelijk bovenuit. “Het paard van Nicole heeft heel veel kwaliteit en ik heb hem nog nooit zo zien lopen zoals nu. De aanleuning in draf was echt heel goed, een lust om naar te kijken en het halthouden was perfect. Veel ruiters reden de vernieuwde proeven voor de eerste of tweede keer en dat zag je zo hier en daar wel terug. Bij Nicole was daar echter geen sprake van.”

Junioren

In de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup was Daphne van Peperstraten met Greenpoint´s Cupido oppermachtig bij de junioren. De sympathieke amazone won eind februari ook al het KNHS Indoorkampioenschap voor de Junioren. Nu scoorde de combinatie 74.46% en bleef daarmee ruim voor op de nummer twee Thalia Rockx die net geen 70% wist te scoren. Op plaats drie Sem Stiemer met de ervaren Waldemar, een combinatie die zich dit Indoor seizoen al meerdere malen goed heeft laten zien.

Young Riders

Jurylid Dirk de Haas was zeer lovend over de verrichtingen van Jasmien de Koeyer, die met haar chique Esperanza bij de Young Riders wist te winnen. De Haas vertelt: “Jasmien stak er voor mij echt bovenuit. Ze weet haar paard super voor te stellen. Haar paard liep met zeer veel expressie door de baan met een hele mooie aanleuning.”

Net als de winnaar bij de junioren was ook Jasmien dit jaar KNHS Indoorkampioene. Achter De Koeyer kwamen Lisanne Zoutendijk en Esmee Donkers.

Uitslagen KNHS-competities Berkel-Enschot

KNHS Para Dressuur Trophy

1) Nicole Den Dulk (Elim) - Wallace N.O.P. (v.Future), 73,09%

2) Rixt Van der Horst (Nistelrode) - Uniek N.O.P. (v.Gribaldi), 71,47%

3) Glasten Krapels (Halfweg) - Wisconti (v.Wolkenstein Il), 69,09%

KNHS-MDH Kostendrukkers Cup Junioren:

1) Daphne Van Peperstraten (Oude Tonge) - Greenpoint’s Cupido (v.Johnson), 74,46%

2)Thalia Rockx (Essen) - Una de La Fazenda (v.OO Seven), 69,95%

3) Sem Stiemer (Breukelen) - Waldemar (v.Negro), 69,41%

KNHS – MDH Kostendrukkers Cup Young Riders:

1) Jasmien De Koeyer (Sint Jansteen) – Esperanza (v.Desperados), 70,61%

2) Lisanne Zoutendijk (Nispen) - Kostendrukkers Ringo Star (v.Riccione), 69,39%

3) Esmee Donkers (Venhorst) – Zaffier (v.Painted Black), 68,46%

  • Share this article