Nicole den Dulk wint 2e kwalificatie KNHS Para Dressuur Trophy

Nicole den Durk 4

DEN BOSCH (KNHS) - Nicole den Dulk won met haar paard Wallace en een prachtige score van 78,833 procent de Kür op Muziek tijdens Indoor Brabant en daarmee de tweede kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation. “Toen ik klaar was dacht ik, ik heb een leuk ritje gereden, maar niet winnend. Ongelooflijk. Dit is de eerste keer dat ik een Kür win.”

Nicole den Dulk straalt na de overwinning in de tweede kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy die in een sfeervolle en goed gevulde Peelhal tijdens Indoor Brabant is verreden. “Echt ongelooflijk. Dit is de eerste keer dat ik een Kür win. Omdat ik in Grade 1B rijdt mag ik niet galopperen en bijvoorbeeld geen schouderbinnenwaarts laten zien. Het is een saaie proef en dan moet je het gewoon 100 procent goed doen. En dat deed Wallace vandaag. Hij liep zo lekker. Ik had zelfs moeite met sturen, zo fris was hij.” Den Dulk en haar ruin Wallace (v.Future) keerden dinsdag pas terug uit Doha, waar ze vorige week deelnamen aan de internationale wedstrijd. “Het paardenwelzijn staat voorop. Ik heb gisteren pas besloten om hier mee te doen. Hij was zo fit in de training. Vandaag het resultaat, prachtig.’

Voor Demi Vermeulen en Vaness (v.Onze Fons) was er een mooie tweede plaats. Ze lieten een bijna foutloze, actief gereden proef liet zien waarbij de Kür mooi over de baan verdeeld was. Vaness stond er goed aan en bleef met een score van 79,250 procent dicht bij de winnende 79,833 van Wallace.

Verrassend was misschien wel de derde plaats van Rabo Talent van het Jaar Rixt van der Horst (Grou) met Uniek N.O.P. (v.Gribaldi). De topcombinatie die tijdens Jumping Amsterdam won en de laatste weken ongeslagen was had in de proef wat teveel last van spanning, waardoor er wat slordigheidjes in slopen. Het percentage van 79,083 procent liet toch zien hoe goed Rixt gereden heeft.

Het was een sfeervolle, goed bezochte wedstrijd waarin goed gereden werd. Zeven van de negen deelnemer reden 73 procent en hoger. De proeven werden na afloop toegelicht door bondscoach Joyce Heuitink, die Rabobank Foundation en DVB Foundation bedankte voor het mogelijk maken van de avond. “We zijn blij dat de para-sport terug is op Indoor Brabant. En Indoor Brabant is nog niet van ons af.”

Uitslag KNHS Para Dressuur Trophy, Indoor Brabant

1. Nicole den Dulk (Elen, B), Wallace (v.Future), 79,833%
2. Demi Vermeulen (Zevenaar), Vaness (v.Onze Fons), 79,250%
3. Rixt van der Horst (Grou), Uniek N.O.P. (v.Gribaldi), 79,083%

  • Share this article