Nederlandse teams op volle sterkte naar CHIO Rotterdam

Rsz edward gal undercover nop

ROTTERDAM (KNHS) – Bondscoaches Rob Ehrens en Wim Ernes stellen volgende week hun sterkste teams op voor de landenwedstrijden springen en dressuur tijdens CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos. De wereldtop komt naar dit unieke vijfsterrenevement, dat ook de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy op het programma heeft staan.

Bondscoach Wim Ernes: “Ons doel is om te winnen in Rotterdam. Dat is noodzakelijk omdat we in de eerste Landenwedstrijd in Vidauban als derde eindigden. Daarom kom ik met een heel sterk team naar het CHIO. Edward Gal rijdt Glock’s Undercover N.O.P., Hans Peter Minderhoud start Glock’s Johnson TN, Diederik van Silfhout stel ik op met Arlando NH N.O.P en Patrick van der Meer. Patrick heeft de laatste weken in Aken en München met Uzzo goed gepresteerd. Edward, Hans Peter en Diederik presteren heel constant en zijn in vorm.”

Het team dat Ehrens opstelt is zijn gouden WK-team waarbij de plaats van Bubalu ingenomen wordt door VDL Zirocco Blue VDL en Glock’s London door Glock’s Cognac Champblanc.

“CHIO Rotterdam is een topevenement”, vervolgt Ernes. “Voor ons is het dit jaar extra interessant omdat Rotterdam de eerste wedstrijd is waarin de pilot met de nieuwe formule van de FEI Nations Cup wordt verreden. Alle vier ruiters rijden op donderdag de Grand Prix, twee de Special op zaterdag en twee de Kür op Muziek. Alle resultaten samen zijn bepalend voor de uitslag van de landenwedstrijd.”

Naast de landenwedstrijd heeft het CHIO ook nog een driesterren Grand Prix op het programma, is de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation en hebben de ruiters uit de regio hun finale van de Zuid Holland dressuur Cup.

Springen

De formule in de FEI Furusiyya Nations Cup voor de springruiters op vrijdagmiddag is onveranderd. Acht landen starten met vier ruiters in twee omlopen. De beste drie resultaten per omloop van een land worden bij elkaar opgeteld. Het land met het minste aantal strafpunten wint.

Nederland moet de strijd aan met de teams van Duitsland, Frankrijk, Zweden en Groot Brittannië om de punten. België, Brazilië en Zwitserland rijden dan niet om de punten maar zullen zeker een topteam opstellen om een goede uitslag te halen in de altijd prestigieuze landenwedstrijd in het Kralingse Bos.

“Ik kom met mijn equipe van Rome, waar we tweede werden, aan start. Ik hoop dat we de goede vorm van Rome en de week erna in Aken vol kunnen houden”, aldus Rob Ehrens. Het team dat Ehrens opstelt is zijn gouden WK-team waarbij de plaats van Bubalu ingenomen wordt door VDL Zirocco Blue VDL en Glock’s London door Glock’s Cognac Champblanc. “Met deze sterke groep dwingen we gewoon een topklassering af. Rotterdam is een prachtige wedstrijd. Ik heb in totaal 15 van mijn ruiters aan start. Iedereen wil graag het CHIO rijden. Ook mijn collega bondscoaches komen met sterke teams.”

Een klassieker in de springsport is op zondag de Grote Prijs van de Rotterdamse Haven. Wie wordt de opvolger van Patrice Delaveau en Orient Express HDC? Beleef het mee in het Kralingse Bos.

Springequipe

Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R)

Gerco Schröder (Tubbergen) – Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway)

Maikel van der Vleuten (Someren) – VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel)

Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr. Blue)

Leopold van Asten (Duizel) – VDL Groep Zidane (v.Heartbreaker) (reserve)

Dressuurequipe

Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Glock’s Johnson TN (v.Jazz)

Edward Gal (Oosterbeek) – Glock’s Undercover N.O.P. (v.Ferro)

Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Uzzo (v.Lancet)

Diederik van Silfhout (Lunteren) – Arlando NH N.O.P. (v.Paddox)

  • Share this article