Nederlandse springruiters winnen landenwedstrijd Drammen

Rsz nld vrieling

DRAMMEN (KNHS) – De springruiters Jur Vrieling, Piet Raijmakers junior, Roelof Bril en Henk van de Pol hebben in het Noorse Drammen de landenwedstrijd gewonnen. Met slechts 4 strafpunten over twee omlopen zegevierden de Nederlanders in deze wedstrijd van de tweede divisie van de FEI Furusiyya Nations Cup. Het goede resultaat levert Nederland geen punten op voor het landenklassement. Daarvoor is de wedstrijd van volgende week in La Baule in de eerste divisie bepalend.

Het Nederlandse team springruiters leverde een prima prestatie door de landenwedstrijd in Drammen te winnen. Met slechts één meetellende springfout in de eerste omloop ging Nederland halverwege de wedstrijd aan de leiding. Dor het foutloze resultaat in de tweede manche kwam de zege niet in gevaar. De Denen werden met een totaal van twee springfouten tweede en deden het in de tweede omloop net zo goed als Nederland. Italië eindigde als derde.

Henk van de Pol met Willink en Roelof Bril met Arlando bleven in beide omlopen foutloos. “Henk en Roelof reden gewoon heel stoer”, vertelt chef d’equipe Piet Raijmakers sr. “Het was zeker in de laatste ronde spannend. Overal in het parcours werden de fouten gemaakt en de verschillen tussen de landen waren klein. De Denen hadden ook drie foutloze ronden en kwamen heel dicht bij. Henk van de Pol moest als laatste ruiter foutloos blijven. Ja dat kan je wel aan hem overlaten”, blikt gelegenheidscoach teamchef Piet Raijmakers senior terug op de wedstrijd. “Rob Ehrens begeleidt dit weekend de eventingruiters in Badminton en wist dat ik hier was. Hij heeft me gevraagd om hem te vervangen. Dat doe ik dan graag. Met deze mannen kan je de strijd winnen, hè.”

Raijmakers had in zijn team met Jur Vrieling en de pas achtjarige hengst VDL Carrera een verrassende combinatie. “Eigenlijk zou Leon Thijssen met Harthago rijden, maar Leon brak vanochtend in de eerste wedstrijd zijn hand. Omdat Jur zijn eerste paard Arezzo VDL ook in die wedstrijd gereden had, hebben we telefonisch overlegd met Rob Ehrens om Jur met VDL Carrera op te stellen. Dat pakte gelukkig heel goed uit.”

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Drammen (Noorwegen), 2e divisie

Jur Vrieling (Holwierde), VDL Carrera (v.Cardento), 4 – 0

Piet Raijmakers Jr. (Asten), Antares (v.Arkansas), 12 – 4

Roelof Bril (Westendorp) Arlando (v.Harley VDL), 0 – 0

Henk van de Pol (Oost West en Middelbeers), Willink (v.Twister), 0 – 0

  • Share this article