Nederlandse springruiters tweede in Landenwedstrijd Rome

GBR Team Roma2015 SS8 5159

De Nederlandse springruiters zijn op een hele mooie tweede plaats geëindigd in de Furusiyya FEI Nations Cup in Rome. Alleen de Britten deden het beter. Zijn maakten maar 1 tijdfout over twee manches. Onze wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder finishten met slechts vier strafpunten. “Heel goed, we zaten er heel dichtbij”, aldus een tevreden bondscoach Rob Ehrens.

Met drie foutloze parcoursen in de tweede omloop van Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P., Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. en Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc legden de ruiters van bondscoach Rob Ehrens de druk bij de laatste starter, de bijna 60-jarige Brit John Whitaker. “John is zo’n doorgewinterde oude rot in het vak. Die wordt daar niet heet of koud van. Die gaf de voorsprong niet uit handen. We zaten er heel dicht bij. Dit was gewoon heel goed”, aldus Ehrens.

“Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. kregen in beide ronden een pechfout. Dat was jammer en verder heel goed gesprongen.” In de eerste manche telde het resultaat van Dubbeldam wel mee en was het streepresultaat voor Gerco Schöder met zijn schimmelruin.

Het had vanochtend extreem geregend in Rome waardoor de zandpiste van Piazza di Siena aan het begin van de wedstrijd blank stond. “De bodem was zwaar, maar het was toch goed te doen. Het was een pittige wedstrijd, waarin niets werd weggegeven. Ik ben heel tevreden met het geweldige optreden van mijn ruiters.”

De tweede plaats in Rome is een hele verbetering met het resultaat van vorige week in La Baule waar Nederland als achtste eindigde. Nederland staat nu vierde in de tussenstand met 135 punten. De volgende wedstrijden waar punten verdiend kunnen worden zijn in Rotterdam (19 juni) en Falsterbo, begin juli.

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Rome

Jeroen Dubbeldam, SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R), 4 - 4

Maikel van der Vleuten , VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 0 – 0

Jur Vrieling, VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr. Blue), 0 - 0

Gerco Schröder, Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway), 8 - 0

Tussenstand FEI Furusiyya Nations Cup, na 3 van de 8 wedstrijden

Frankrijk, 160

Italië, 155

België, 150

Nederland, 135

Spanje, 135

Zweden, 130

Ierland, 125

Groot Brittannië, 100

  • Share this article