Nederlandse springruiters tweede in landenwedstrijd Dublin

Podium Low res

Met twee foutlozen ronden van Wout Jan van der Schans en Aquila SFN en foutloze parcoursen van Vincent Voorn met Quinlan en Henk van de Pol met Willink is het springruiterteam van Rob Ehrens als tweede geëindigd in de FEI Furusiyya Nations Cup in Dublin. De Ieren wonnen voor eigen publiek. Nederland is in de eindstand van de competitie zesde en kan eind september de titel in de wereldwijde landencompetitie verdedigen.

De Nederlandse springruiters waren sinds vorige week al zeker van deelname van de finale aan de FEI Furusiyya Nations Cup in Barcelo. Vandaag voegden ‘de mannen’ van Rob Ehrens een hele goede tweede plaats in de landenwedstrijd in Dublin toe aan de goede resultaten dit seizoen. Met een totaal van slechts acht strafpunten moesten de Oranje-ruiters alleen de Ieren voor zich dulden. Wout Jan van der Schans maakte zijn seizoen, na een blessure in La Baule, goed met twee geweldige foutloze omlopen met Aquila SFN. Vincent Voorn en Quinlan begonnen de wedstrijd voor Nederland uitstekend met een foutloos parcours. Henk van de Pol en Willink, in Drammen eerder dit jaar al in het winnende team, kregen in de eerste omloop een springfout en bleven foutloos in de tweede.

Nederland eindigde door het resultaat in Dublin, wat niet voor punten telde in de competitie, met 295 punten op de zesde plaats in de eindstand van de landencompetitie in de eerste divisie. Ierland en Zwitserland passeerden Nederland in het klassement. Voor de Nederlandse springruiters is van 19 tot en met 23 augustus het EK in Aken de volgende etappe. Daarna is de finale van de FEI Furusiyya eind september in Barcelona

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Dublin, 1.60m
1. Ierland, 4 str pnt
2. Nederland, 8 str pnt
Vincent Voorn (Weert), Quinlan (v.Quidam’s Rubin), 0 - 4
Johnny Pals (As), Vignet (v.Heartbreaker), 4 - 18
Henk van de Pol (Oost West en Middelbeers), Willink (v.Twister), 4 – 0
Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Aquila SFN (v.Ovidius), 0 - 0
3. Zwitserland, 13 str pnt
4. Duitsland, 16 str pnt
5. Spanje, 17 str pnt
6. Groot Brittannië, 23 str pnt
7. Italie, 24 str pnt
8. Verenigde Staten, 32, str pnt

Eindstand FEI Furusiyya Nations Cup, eerste divisie Europa
1. België, 350
2. Zwitserland, 330
3. Groot Brittannië, 315
4. Frankrijk, 310
5. Ierland, 305
6. Nederland, 295
7. Zweden, 295
8. Duitsland, 295
9. Italië, 225
10. Spanje, 210

  • Share this article