Nederlandse springruiters op volle sterkte naar Aken

ISC 1120

AKEN (KNHS) - Voor het eerst sinds de landenwedstrijden in een nieuwe formule worden verreden gaat het Oranje kwartet als klassementsleider naar het CHIO in Aken. Bondscoach Rob Ehrens heeft een beroep gedaan op het team waarmee hij in Rome en Sankt Gallen de landenwedstrijd winnend wist af te sluiten.

"We gaan na vier wedstrijden aan de leiding met 29.5 p., maar ik realiseer me dat de USA één na laatste staat met een totaal van 15.5 p. Dat is een geringe achterstand en dus hebben wij slechts een kleine voorsprong. Met de wedstrijden van Aken, Hickstead, Dublin en Rotterdam is er nog heel veel mogelijk, maar ik wil na Aken graag de zekerheid hebben dat we ook in 2012 in deze competitie van start mogen gaan.

"In Aken ga ik inzetten: Jeroen Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon, Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans en Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN, zij maakten deel uit van het Oranje kwartet dat in Rome de landenwedstrijd won. De vierde man wordt Jur Vrieling, die met VDL Bubalu voor Nederland van start ging in Sankt Gallen, ook daar werd gewonnen. Marc Houtzager en Sterrehof's Opium gaan mee als vijfde combinatie, maar in Falsterbö werd weer eens nadrukkelijk duidelijk dat de vijfde combinatie een cruciale rol kan vervullen", aldus Ehrens.

Voor Hickstead en Dublin had ik graag een beroep gedaan op Angelique Hoorn en Blauwendraads O'Brien en Ukato van Willem Greve. Voor Geesteren liep O'Brien een peesblessure op, waardoor hij door zijn amazone Angelique Hoorn uit de sport werd teruggetrokken en pal voor de Grote Prijs van Geesteren constateerden we ook een lichte blessure bij Ukato. Daardoor vielen twee paarden weg, die ik graag eens in een landenwedstrijd die deel uitmaakt van deze competitie had willen inzetten. Vervolgens raakte Audi's Alpapillon Armanie van Vincent Voorn in Falsterbö licht geblesseerd en daardoor moet ik het team dat ik wilde inzetten in Hickstead en Dublin opnieuw gaan inrichten. Zo snel kan het gaan", aldus Ehrens.

In Aken staat de landenwedstrijd voor donderdagavond 14 juli op het programma. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Tussenstand FEI Nations Cup:
1) Nederland - 29.5
2) Ierland - 24
3) Duitsland - 21
4) België - 20
5) Groot-Brittannië - 19
6) Frankrijk - 18
7) USA - 15.5
8) Denemarken - 5

  • Share this article