Nederlandse springruiters derde in landenwedstrijd Falsterbo

Rsz schoder gerco 2

De Nederlandse springruiters zijn in de FEI Furusiyya Nations Cup in het Zweedse Falsterbo als derde geëindigd. Gerco Schroder en Glock’s London N.O.P. maakten na een lange rijd een geweldige rentree in het team van Rob Ehrens en waren met twee foutloze omlopen de beste Oranje-combinatie. Nederland houdt de leiding in de tussenstand van de landencompetitie en is zeker van deelname aan de finale eind september in Barcelona.

“Mooi dat we ons nu geplaatst hebben voor de finale. Dat is ook een van de doelstellingen die we met het team hebben”, vertelt Ehrens tevreden vanuit Zweden. De bondscoach was heel content met de verrichtingen van zijn ruiters en paarden “Jeroen Dubbeldam kreeg met SFN Zenith N.O.P. in de tweede ronde op de laatste hindernis een fout. Dat was jammer, want in de eerste ronde was het resultaat goed. Glock’s London N.O.P. van Gerco Schröder sprong weer ouderwets twee keer foutloos, heerlijk gewoon. Wout Jan had met Aquila SFN ook een goede foutloze tweede ronde. Jur Vrieling en VDL Glasgow vh Merelsnest moeten nog een beetje leren en kregen in de eerste manche te maken met een communicatiefout.”

Met een totaal van 8 strafpunten deelde Oranje de derde plaats met de het Britse team en de Brazilianen, die zich in Europa voorbereiden op de Olympische Spelen in eigen land.

“Zwitserland won met overmacht, zoals wij dat twee weken geleden in Rotterdam deden. Het is mooi om te zien dat alle landen al zeer goed in vorm zijn. Dat maakt de sport zo mooi. Zeker met een publiek hier in Zweden dat enorm meeleeft. Dan is er niks mooiers dan een landenwedstrijd”, vindt Ehrens.

De wedstrijd in Falsterbo was voor de bondscoach weer een belangrijke etappe richting de Olympische Spelen. “We kunnen de balans op gaan maken. Op Vrieling na rijden mijn ruiters aanstaande zondag nog in de Grote Prijs hier in Falsterbo. Die resultaten tellen ook mee in mijn afwegingen.”

Aanstaande donderdagavond is in Aken de laatste landenwedstrijd waar Ehrens zijn ruiters kan testen voordat hij zondag 17 juli om 16.30 uuur in Ermelo zijn team voor de Spelen bekend maakt.

Daarna volgen in de landenwedstrijden competitie nog Dublin en Hickstead. Daar kunnen de Nederlandse ruiters geen punten behalen. Het eindresultaat is 345 punten en daarmee is Nederland zeker van deelname in de finale en handhaven ze zich in de 1e Europese divisie.

Uitslag Furusiyya Nations Cup Falsterbo, 1.60m
1. Zwitserland, 0 str pnt
2. Zweden, 4 str pnt
3. Nederland, 8 str pnt
Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zentih N.O.P. (v.Rash R), 0 – 4
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), 9 - 4
Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Aquila SFN (v.Ovidius), 4 - 0
Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s London N.O.P. (v.Nabab de Reve), 0 - 0
3. Brazilië,
3. Groot Brittannië, 8 str pnt
6. Ierland, 13 str pnt
6. Duitsland, 13 str pnt
8. Tsjechië, 30 str pnt

Tussenstand FEI Furusiyya Nations Cup series, 1e divisie, na 6 van de 8 wedstrijden
1. Nederland, 345 pnt
2. Zwitserland, 245 pnt
3. Zweden, 225 pnt
4. Frankrijk, 215 pnt
5. Groot Brittannië, 200 pnt
6. Ierland, 155 pnt
7. Duitsland, 135 pnt
8. België, 100 pnt
9. Tsjechië, 90 pnt
10. Italië, 47.5 pnt

  • Share this article