Nederlandse ruiterteams strijden op twee fronten

Schuttert2

ERMELO (KNHS) - Komende vrijdag strijden zowel het Nederlandse springruiterkwartet als de Nederlandse dressuurruiters in Frankrijk in een landenwedstrijd. De dressuurruiters komen in het zuidelijk geleden Vidauban in actie, terwijl de Nederlandse springruiters in La Baule van start gaan in de première van de eerste divisie in de Furusiyya FEI Nations Cup wedstrijd.

Het Nederlandse Oranjekwartet bestaat in La Baule uit Rabo Talent van het Jaar Hendrik-Jan Schuttert met Cerona HS, zijn broer en Rabo Talententeamlid Frank Schuttert met Winchester HS, Leon Thijssen op Tyson en Albert Voorn op Tobalio, terwijl Albert Zoer meegaat als reserve.

"Ons belang is op vrijdag om de concurrentie een voet dwars te zetten. Wij kunnen in deze kwalificatiewedstrijd in La Baule zelf geen punten scoren", vertelt bondscoach Rob Ehrens.

De Furusiyya Nations Cup in de eerste divisie in Europa bestaat uit acht wedstrijden en er zijn evenveel landen die in deze divisie starten. Elk land heeft vier wedstrijden toegewezen gekregen waar punten behaald worden die leiden tot de finale in september in Barcelona. Voor Nederland is dat uiteraard de eigen wedstrijd in Rotterdam en de Nations Cup wedstrijden in Sankt Gallen (Zwitserland), Aken (Duitsland) en Falsterbo (Zweden). "Mocht het Nederlandse team vrijdag de landenwedstrijd in La Baule winnen, dan krijgen wij daarvoor geen punten, maar kapen we deze punten wel weg voor de landen die deze wedstrijd hebben aangemeld om kwalificatiepunten te verzamelen. De landen die in La Baule wel voor kwalificatie voor de finale gaan krijgen de punten die past bij de uitslag”, aldus Ehrens.

De vier landen die in La Baule zo hoog mogelijk willen eindigen omdat zij de punten nodig hebben zijn Frankrijk, Ierland, Groot-Brittannië en Zwitserland.

Nederland is dit seizoen tot nu toe driemaal in een Furusiyya FEI Nations Cup van start gegaan. Dat betrof alle drie keren een wedstrijd in de tweede divisie. In Al Ain, in de Verenigde Arabische Emiraten, zegevierde de Nederlandse equipe, in Lummen (België) werd Nederland derde en afgelopen weekeinde eindigde het oranje kwartet in het Noorse Drammen als tweede. De eerste gelegenheid die zich voordoet om punten te pakken is op 31 mei in het Zwitserse Sankt Gallen. "Ik zie de wedstrijd in La Baule dan ook als een eerste mogelijkheid om alle ruiters een kans te geven", aldus Ehrens.

Aan de wedstrijd in Vidauban nemen vijf teams deel te weten (naast ons land) Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden en Zwitserland. Nederland komt aan de start met Katja Gevers met Thriller, Stephanie Peters met Unlimited en Laurens van Lieren met Hexagon's Welnetta.

Meer info zie:

www.labaule-cheval.com
www.domaine-equestre.com/en/competitions/dressage/cdio

FEI Furusiyya Nations Cup Jumping, divisie 1
La Baule (Fra) – 16 t/m 19 mei
Rome (Ita) – 23 t/m 27 mei
Sankt Gallen – 30 mei t/m 2 juni – plaatsingspunten voor Nederland
Rotterdam – 19 t/m 23 juni - plaatsingspunten voor Nederland
Aken (Dui) – 25 t/m 30 juni - plaatsingspunten voor Nederland
Falsterbo (Zwe) – 11 t/m 14 juli - plaatsingspunten voor Nederland
Hickstead (Gbr) – 1 t/m 4 augustus
Dublin (Irl) – 7 t/m 11 augustus

Nederland, Duitsland, Engeland, Ierland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Oekraine komen uit in de eerste divisie.


FEI Nations Cup dressuur
Vidauban (Fra) – 17 t/m 20 mei
Rotterdam – 19 t/m 23 juni
Aken (Dui) – 25 t/m 30 juni
Hickstead – 4 augustus

  • Share this article