Nederlandse ruiters in nieuwe rijjassen

Nederlandse ruiterteams in nieuwe rijjassen

ROTTERDAM (KNHS) – Vandaag eindigde het Nederlandse dressuurteam als tweede in de landenwedstrijd op het CHIO Rotterdam in nieuwe, speciaal voor de KNHS ontworpen blauwe dressuurfracks. Morgen start de springequipe in de landenwedstrijd met hun nieuwe sportieve oranje softshell rijjassen van het kledingmerk Pikeur. De nieuwe rijjassen zijn geleverd door Brokx, official supplier van de paardensportbond.

De nieuwe Pikeur-dressuurfracks, de naam voor de lange dressuurrijassen die de Nederlandse ruiters in officiële landenwedstrijden en tijdens kampioenschappen dragen, zijn blauw met oranje accenten aan de kraag en de mouw. “De fracks zijn helemaal nieuw ontworpen, speciaal voor de Nederlandse dressuurruiters. We hebben echt gezocht naar deze blauwe kleur, waarbij de softshell stof het uitgangspunt was, en hebben naast de moderne oranje kraag accenten aangebracht op de mouw. Het oranje komt terug in de speciaal ontworpen knopen. Deze zitten ook op de oranje jassen van de springruiters”, vertelt Kelly Brokx van het gelijknamige bedrijf dat de rijkleding voor de KNHS distribueert en nauw betrokken is geweest bij de ontwerpen.

“We wilden echt een sportieve uitstraling en daar hoort het softshell-materiaal bij waarvan de jassen zijn gemaakt. Er zijn speciale eisen voor sponsoruitingen op rijkleding. Hoofdsponsor Rabobank heeft een prominente plaats op de rijjas met een moderne badge en aan de rechterkant is nog ruimte voor de sponsor van de ruiter zelf”, ligt Brokx de indeling van de rijjas toe.

De springruiters rijden vanaf morgen in landenwedstrijden in de hun nieuwe oranje jassen. “Het oranje van de softshell-stof is nog dieper dan de vorige jassen. Het blauw komt terug in de stiksel, de kraag en accenten bij de zakjes. De rijjas is voor de amazones net even anders en heel modern van vormgeving. Door de softshell zijn de jassen prettig te dragen in de diverse weersomstandigheden en makkelijk wasbaar. ”

“Heel chique en ze zitten gelijk goed”, vertelt Madeleine Witte-Vrees, enthousiast na afloop van de landenwedstrijd. “Het materiaal van de jas is heel fijn en de afwerking is prachtig. Zeker als je aan het rijden bent vind ik de finishing-touch aan de mouwen echt top.” Hendrik Jan Schuttert ontving vandaag zijn oranje-rijjas voor de landenwedstrijd van vrijdag. “Heel mooi en de jas zit gelijk goed. Ik hoop dat de rijjas ons geluk brengt morgen.”

  • Share this article