Nederlandse dressuurteam voor CHIO Rotterdam bekend

Patrickvd Meer winnaar D1 1

ROTTERDAM (KNHS) – Zojuist maakte bondscoach Wim Ernes op de persconferentie van CHIO Rotterdam zijn equipe bekend die over zestien dagen deelneemt aan de Landenwedstrijd in het Kralingse Bos. Collega bondscoach Rob Ehrens heeft zijn team nog niet definitief, maar zeker is dat Jur Vrieling en VDL Bubalu in de FEI Furusiyya Nations Cup wedstrijd aan start komen.

De Nederlandse dressuurequipe won enkele weken de eerste landenwedstrijd in de serie waarvan het 65e CHIO ook deel van uitmaakt. “Ik wil die eerste plaats graag vast houden. Dat is ook de reden dat ik in Rotterdam het team inzet waarmee ik denk op dit moment de hoogste score te kunnen halen”, vertelt Ernes. “Het team bestaat uit Edward Gal met Glock’s Undercover, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Romanov, Patrick van der Meer met Uzzo en Madeleine Witte-Vrees met Blom’s Wynton.

Adelinde Cornelissen ontbreekt in het Kralingse bos. Wim Ernes zegt hierover: “Ik kan niet over Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival beschikken. Parzival had conditionele klachten, hij kon het werk niet volhouden en was niet zo actief als gebruikelijk. Teamveterinair Jan Greve heeft hem afgelopen zaterdag onderzocht. Jerich Parzival bleek hartritmestoornissen te hebben, hij is doorverwezen naar de Universiteits kliniek in Gent naar Prof. Gunther van Loon. Parzival is maandag met succes behandeld, heeft Van Loon ons laten weten. Jerich Parzival zal nog een paar dagen in Gent blijven en volgens teamveterinair Jan Greve zal het herstel dan nog enkele weken duren. Daarna kan de training weer rustig opgepakt worden.”

Het CHIO Rotterdam is voor bondscoach Wim Ernes een observatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap eind augustus in het Deense Herning.

Rob Ehrens koos afgelopen vrijdag in Sankt Gallen voor zijn Olympische equipe in de eerste wedstrijd voor punten van de FEI Furusiyya Nations Cup. Maar door de extreem natte omstandigheden zette Ehrens niet de Olympische paarden in. “Mensen verwachten nu misschien dat ik met het team van Sankt Gallen naar Rotterdam kom. Op dit moment is Jur Vrieling zeker van een plaats in het team in Rotterdam met VDL Bubalu. Over de andere drie ruiters denk ik nog na. Aken, waar we ook rijden voor de punten, begint al de dag na Rotterdam en dan zijn er nog de Global Champions Tour wedstrijden in Londen, Cannes en Estoril. Een hele volle kalender met de landenwedstrijden en het EK in Herning”, laat Ehrens weten vanuit het buitenland.

Dressuurteam CHIO Rotterdam, donderdag 20 juni
Edward Gal (Harskamp) – Glock’s Undercover
Patrick van der Meer (Nootdorp) - Uzzo
Hans Peter Minderhoud – Glock’s Romanov
Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Blom’s Wynton

  • Share this article