Nederlands springteam levert topprestatie in Hickstead

Beezie

Het Nederlandse springteam heeft de laatste wedstrijd waarin zij punten konden verzamelen in het kader van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie sterk afgesloten met een tweede plaats. Door deze tweede plek heeft Nederland nu samen met Frankrijk de leiding. Het is voor het eerst in de geschiedenis van deze in 2002 gestarte competitie dat ons land de kwalificatie reeks op de (gedeelde) eerste plaats kan afsluiten.

De Verenigde Staten wonnen deze wedstrijd, maar omdat dit land in een andere kwalificatieronde uitkomt konden de Amerikanen geen aanspraak maken op de 100 punten die er voor de winnaar zijn. Nederland eindigde op een met Duitsland gedeelde tweede plaats en kreeg 95 punten bij haar totaal, waardoor Nederland nu op gelijke hoogte met Frankrijk is gekomen. "Ik had graag die vijf puntjes er bij gehad, waardoor we deze reeks echt als winnaar hadden afgesloten", was de eerste reactie van een glunderende bondscoach Rob Ehrens.

Voor Nederland begon Wout-Jan van der Schans met Capetown (v. Oklund) aan de eerste manche met één springfout. Bart Bles liep met Lord Sandro DDH (v. Lordanos) ook tegen een springfoutje aan in die eerste omloop, terwijl ook Rabo Talent van het Jaar Frank Schuttert dat foutje op de sloot noteerde met Winchester HS (v. Numero Uno). Alleen Jur Vrieling wist met VDL Bubalu (Baloubet du Rouet) de lei helemaal schoon te houden. Nederland stond daardoor na de tweede manche met acht strafpunten op een gedeelde vierde plaats.

In de tweede ronde moest Nederland foutloze rondes realiseren om aansluiting te houden met de top van het klassement. Nadat Van der Schans twee fouten had genoteerd wisten Bles, Schuttert en Vrieling zonder een strafpuntje aan de eindstreep te komen, waardoor Nederland samen met Duitsland de tweede plek deelde, achter de Amerikanen.

"De Amerikanen stonden met alleen Beezie Madden met Cortes nog te gaan op vier strafpunten. Dan hoop je stiekem dat we samen met de Duitsers en de Amerikanen een barrage hadden moeten rijden om de winst. Helaas voor ons maakte Beezie, die echter super reed, dat foutje niet. Ik ben zeer tevreden met deze tweede plek en met de koppositie in de competitie, als is het een gedeelde. Het typeert de kracht van het Oranje springteam", aldus Ehrens.

Uitslag Furusiyya FEI Nations Cup Hickstead:

1) USA - 4

2) Nederland - 8 *

- Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) - Capetown (Oklund x Carlino) - 4 / (8)

- Bart Bles (Babberich) - Lord Sandro DDH (Lordanos x Sandro) - 4 / 0

- Frank Schuttert (Ommen) - Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) - (4) / 0

- Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) - 0/ 0

2) Duitsland - 8 *

4) Ierland - 12 *

4) België - 12 *

6) Groot-Brittannië - 28 *

6) Frankrijk -28

7) Zweden - 38

Tussenstand:

1) Nederland - 345 (na 4 wedstrijden)

2) Frankrijk - 345 (na 4 wedstrijden)

3) België - 295 (na 4 wedstrijden)

4) Spanje - 282.5 (na 4 wedstrijden)

5) Zwitserland - 280 (na 4 wedstrijden)

6) Duitsland - 255 (na 3 wedstrijden)

7) Zweden - 220 (na 3 wedstrijden)

8) Ierland - 205 (na 3 wedstrijden)

9) Groot-Brittannië - 190 (na 3 wedstrijden)

10) Ukraïne - 170 (na 3 wedstrijden)

  • Share this article