Nederlands springteam kan toppositie niet vasthouden

D710405

SOPOT (KNHS) - In de tweede divisie van de Furusiyya FEI Nations Cup wedstrijd in het Poolse Sopot wist het Nederlandse team na de eerste manche verrassend de tweede plaats op te eisen.

In de tweede manche moest Michel Hendrix met Wait and See twee springfouten accepteren, na in de eerste ronde slechts één strafpunt voor het overschrijden van de tijd aan zijn broek te hebben gekregen. Bart Haselbekke bleef in de eerste manche foutloos, maar noteerde in de tweede rond drie springfouten met een overigens zeer goed springende Wigeunerin. Ook Stephanie Brugman noteerde met Waldo een foutloze eerste ronde, maar zij moest in de tweede manche twee springfouten accepteren. Wesley Heijdens, die in de eerste manche de strijd staakte na met Dallas du Domaine Z twee springfouten te hebben gemaakt, leek in de tweede ronde op weg om een foutloos parcours neer te zetten. Dallas du Domaine Z raakte echter nipt het water van de sloot, waardoor Heijdens met vier strafpunten aan de eindstreep kwam.

De Zweden wonnen de landen wedstrijd en hun laatste ruiter hoefde zelfs niet meer in actie te komen, omdat de twee springfouten van Jens Fredricson naast de dubbele foutloze parcoursen van Malin Baryard en Emma Emanuelsson goed genoeg waren voor de zege. Na de eerste manche stonden vier landen - België, Zwitserland, Denemarken en Polen - op een gedeelde vijfde plaats met negen strafpunten. België en Zwitserland mochten dankzij een betere totaal tijd terug komen voor de tweede ronde. België profiteerde geweldig door op te klimmen naar de tweede plaats in de uitslag, waardoor zij nu met één punt voorsprong aan de leiding blijven in de tweede divisie, voor de Zweden. Noorwegen, die als vierde eindigde achter de verrassende Hongaren, is in de competitie derde.

  • Share this article