Nederland start als eerste in Sankt Gallen

DSC 0104

Nederland heeft in de derde wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup Top League, die morgen in het Zwitserse Sankt Gallen verreden wordt, de eerste startpositie geloot. "Wel passend", vond bondscoach Rob Ehrens, "want vorig jaar wonnen we en adel verplicht".

De bondscoach heeft op het laatste moment nog een wijziging in het team doorgevoerd en Gert-Jan Bruggink (De Lutte) met Primeval Wings buiten het team gelaten. Daarvoor in de plaats heeft hij toch Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Utascha SFN opgesteld. "Dubbeldam moet samen met Utascha nog aan de FEI norm voldoen om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. Als hij alleen van start zou gaan in de Grote Prijs op zondag dan heeft hij slechts één enkele kans. Nu heeft hij ook een kans om in de landenwedstrijd aan de FEI eis te voldoen. Die eis is om óf de eerste óf tweede manche van een landenwedstrijd op vijf sterren niveau met maximaal acht strafpunten af te leggen. De derde kans om aan die FEI eis te voldoen is de Grand Prix. Sankt Gallen is een vijf sterren wedstrijd en als Dubbeldam de Grand Prix op zondag met maximaal acht strafpunten af weet te leggen heeft hij ook aan de FEI eis voldaan. Daarbij komt dat Utascha topfit oogt en Jeroen te kennen heeft gegeven er klaar voor te zijn. Daarom geef ik hen nu mijn vertrouwen", aldus Ehrens.

Voor Nederland rijdt Leon Thijssen (Baarlo) met Tysson als eerste naar binnen. Deze combinatie reed in de openingswedstrijd van het seizoen in La Baule twee foutloze ronden. De tweede starter is Marc Houtzager (Rouveen) met Sterrehof's Voltaire (in Rome 4 en 8), terwijl Dubbeldam als derde vans start gaat. Gerco Schröder (Tubbergen) en Eurocommerce New Orleans (in Rome 4 en 4) moeten het karwei in Sankt Gallen gaan afmaken.

  • Share this article