Nederland loot derde startpositie in Rome

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Het Oranje kwartet springruiters dat morgen van start gaat in de tweede wedstrijd van de FEI Top League Nations Cup competitie heeft de derde startpositie geloot. Voor Nederland vertrekt Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Regina Z als eerste, gevolgd door Marc Houtzager (Rouveen) met Sterrehof's Voltaire. Jur Vrieling (Holwierde) rijdt als derde met VDL Bubalu en Gerco Schröder (Tubbergen) sluit met Eurocommerce New Orleans de rij. Nederland neemt na de eerste wedstrijd, die in La Baule werd verreden, de tweede plaats in de tussenstand in. Ons land verloor in La Baule in de barrage van België.

In de openingswedstrijd vandaag brachten de Nederlandse ruiters allemaal hun paard aan de start waarmee ze morgen van start in de landenwedstrijd. Het werden oefenrondjes, om de paarden aan de sfeer van dit indrukwekkende stadion te laten wennen. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Dit internationale concours in Rome viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag en beleefde in 1926 zijn eerste editie. Vele namen van ruiters die de Grote Prijs wisten te winnen klinken nog steeds bekend. In 1954 en 1955 won Pierre Jonqueres d'Oriola en in 56 en 57 was het Raimondo d'Inzeo, gevolgd in 1958 door zijn broer Piero. Ook Hans Günter Winkler won hier met Halla. In de aanloop naar de Olympische Spelen van 1972 was het de Italiaan Graziano Manchinelli die eerste met de schimmel Ambassador hier de Grote Prijs won en daarna in München individueel goud wist te winnen. Nederland leverde nog nooit een winnaar van de Grote Prijs van Rome, maar het Oranje kwartet won wel in 2004 en in 2011 de Landenwedstrijd.

Startvolgorde:

1) België

2) Italië (doet niet mee in de competitie)

3) Nederland

4) Zwitserland

5) Ierland

6) Zweden

7) Groot-Brittannië

8) Duitsland

9) Frankrijk

Tussenstand Nations Cup:

1) België - 10 p.

2) Nederland - 7 p.

3) Zweden - 6 p.

4) Duitsland - 5 p.

5) Zwitserland - 3 p.

5) Groot-Brittannië - 3 p.

5) Ierland - 3 p.

8) Frankrijk - 1 p.

Agenda FEI Nations Cup Top League:

Rome (Ita) - 25 mei

St.Gallen (Zwi) - 1 juni

Rotterdam (Ned) - 22 juni

Aken (Dui) - 5 juli

Falsterbö (Zwe) - 13 juli

Hickstead (Eng) - 20 juli

Dublin (Ier) - 17 augustus

  • Share this article