Met Hofpleintheater wordt CHIO Rotterdam nog leuker voor de jeugd

7 juni

Tijdens het Hippisch Haven Gala gisteren in de burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis hebben het CHIO Rotterdam en het Hofpleintheater de samenwerking die afgelopen jaar is gestart bekrachtigd. Hofpleintheater en CHIO Rotterdam willen samen het programma voor de jeugd bestaande uit een showmiddag voor de jeugd op woensdag, het Indofin Kinderdorp en het Scholenplan nog leuker maken.

“Onder andere omdat ik zelf tijdens mijn kinderjaren altijd genoten heb van het CHIO Rotterdam was ik jaren geleden één van de initiatiefnemers om het CHIO Rotterdam extra leuk te maken voor de jeugd,” zegt Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “Inmiddels zijn de jeugdmiddag, het scholenplan en het Indofin Kinderdorp een groot succes. Het is nu tijd om de volgende stap te maken en daar gaat deze samenwerking met het Hofpleintheater een belangrijke invulling aan geven. Het CHIO Rotterdam wordt nóg leuker voor de jeugd.”

Caroline Pietermaat, algemeen directeur van het Hofpleintheater, ziet ook goede mogelijkheden om het programma voor de jeugd tijdens het CHIO Rotterdam verder te ontwikkelen: “Deze samenwerking sluit perfect aan bij ons doel om kinderen en jongeren uit te dagen om door theater hun verhaal te vertellen, hiervoor hebben we een aantrekkelijk programma samengesteld. De samenwerking met het CHIO Rotterdam is een prachtig voorbeeld hoe partijen elkaar kunnen versterken. We verheugen ons erop elkaar in actie te zien tijdens dit bijzondere evenement, want het CHIO Rotterdam is al jaren een fenomeen!”

Dit jaar is als thema voor de jeugd gekozen voor het verhaal van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Zowel tijdens de showmiddag voor de jeugd als in het Indofin Kinderdorp staan ridders, prinsessen en de verhalen en belevingen uit de Middeleeuwen centraal. Het Hofpleintheater is nauw betrokken bij de productie van de showmiddag en acteurs van het Hofpleintheater zijn alle dagen op het 66ste CHIO Rotterdam te vinden.

  • Share this article