Masterclass Tuigpaarden opent seizoen in Mierlo!

Brandy Mierlo

Op zondag 21 april 2013 openen de tuigpaarden die geselecteerd zijn voor de Anemone/PAVO Masterclass supported by 't Peerdewinkeltje te Veenendaal het outdoor seizoen tijdens het NK springen in Mierlo.

Tussen de eerste en tweede manche van de finale van het NK springen zullen de masterclass tuigpaarden acteren op de schitterende locatie van de familie Van der Vleuten.

Afgelopen maanden is de organisatie van de Masterclass druk bezig geweest met de voorbereidingen, van het seizoen 2013, met als resultaat dat er weer prachtige evenementen op het programma staan en er nog twee nieuwe evenementen zijn aan toegevoegd zijn. Nieuwe evenementen voor de Masterclass tuigpaarden zijn: Blaricum en de fokveedag in Hoornaar.

Medeorganisator Hanneke Mekkes: “Het is prachtig dat we de tuigpaardensport blijvend kunnen presenteren op de mooiste spring- en dressuurevenementen in Nederland. De tuigpaardensport is een kleine groepering in vergelijking met de dressuur- en springsport. Het showelement wat tuigpaarden kunnen brengen en het competitie verband waarom gestreden word in de Masterclass past zeer goed in het concept bij dressuur- en springwedstrijden. Het publiek wordt getrakteerd op een intermezzo van mooie tuigpaarden die op een natuurlijke wijze zonder hulpmiddelen worden voorgesteld. De jurering word zoals altijd gedaan door een persoon iemand van de KNHS en twee of drie prominenten uit de spring- of dressuursport. Het is fantastisch dat we er in geslaagd zijn om de sponsoring rond te krijgen. Met sponsoren als Pavo, Anemone en ‘t Peerdewinkeltje in Veenendaal staat de Tuigpaarden Masterclass ook dit jaar weer als een huis!”

Mede-initiatiefnemer Jacob Melissen: “Het is belangrijk dat in een promotie competitie als de Masterclass mensen van buitenaf hun mening blijven geven wat zij van de sport vinden. Op deze manier krijgt de sport signalen waar intern weer wat mee gedaan kan worden. Verder horen de tuigpaarden op de kalender zoals hij deze nu is samengesteld. Mooi dat ook bij de nieuwe opstart van een prachtig nationaal concours als Blaricum de tuigpaarden weer op het programma staan.”

Selecteur Jan Schep: “De masterclass is de afgelopen jaren nationaal en internationaal het visitekaartje van de tuigpaardensport geworden. Ik ben blij hier mijn bijdrage aan te mogen leveren en er zijn zes goede representatieve combinaties geselecteerd, die ieder in hun categorie bovengemiddeld kunnen presteren. De finale is dit jaar op de drukbezochte fokveedag in Hoornaar. Om hier de finale te houden past in de filosofie van de Masterclass tuigpaarden om de sport te promoten op evenementen, waar de tuigpaardensport normaal niet gepresenteerd word.”

Voor de sponsoren is het ondersteunen van de Masterclass tuigpaarden een weloverwogen keuze.

*Pavo ondersteunt de Masterclass omdat de ‘tuigpaardensport zonder hulpmiddelen’ het verdient om door een groot publiek gewaardeerd te worden. “Met elkaar werken we aan de gezondheid van de paarden.” (Pavo www.pavo.nl)

* Anemone Horsetrucks ervaart de tuigpaardensport als een schitterende sport. “Deze sport dient met veel kwaliteit gepresenteerd te worden. Dit past in de strategie van Anemone horsetrucks ‘Kwaliteit wint de strijd’," (www.anemone.nl)

* ' t Peerdewinkeltje Veendendaal roemt de uitstraling en kwaliteit van de Masterclass Tuigpaarden. “Deze sluit naadloos aan bij de kwaliteit van ‘t Peerdewinkeltje! We zijn trots om deel uit te maken van deze prachtige competitie.” (www.letty.nl)


Onderstaand de geplande evenementen waar de Masterclass Tuigpaarden te zien zal zijn:
- 21 april C.H. Mierlo
- 1 juni C.H. Etten Leur
- 2 juni Outdoor Gelderland te Papendal (Arnhem)
- 23 juni CHIO Rotterdam
- 30 juni C.H. Blaricum
- 7 juli CSI Twente
- 20 juli C.H. Hoofddorp (onder voorbehoud)
- 21 juli Beekbergen
- oktober FINALE tijdens de fokveedag te Hoornaar - 5 Oktober 2013


De deelnemende combinaties zijn:
- Cees Embregts met Aron HBC (v. Ganges)
- Nico Calis met Cognac (v. Opgenoort)
- Lean Verhoeff met Cherokee (v. Torino)
- Derk Jan Mekkes met Bentley VDL (v. Larix)
- Harrie Claassen met Elvin (v. Waldemar)
- Aris van Manen met Wander (v. Marvel)

  • Share this article