Marc Houtzager wint Longines Grand Prix Port of Rotterdam

Marc Houtzager Tamino 1 Border Maker

De Longines Grand Prix Port of Rotterdam is vandaag gewonnen door Marc Houtzager met Sterrehof's Tamino. In een barrage met maar liefst 20 deelnemers zette hij als achtste starter een zeer snelle tijd van 30.51 sec op het scorebord. Slechts 5 andere barragekandidaten, waaronder Rabotalent Hendrik Jan Schutter, wisten foutloos te blijven. Uiteindelijk eindigde de Amerikaanse Laura Kraut met Cedric op de tweede plaats, slechts 0.04sec langzamer dan Marc Houtzager. Derde werd Simon Delestre uit Franrkrijk met Napoli du Ry.

Volgens de winnaar was er ondanks de 20 deelnemers in de barrage zeker geen sprake van een gemakkelijk parcours. Het was de combinatie van zeer sterke deelnemers met erg goede paarden op een uitstekende bodem die de lange lijst barragekandidaten leverde. Een barrage overigens die tot het laatst heel spannend bleef. Voor Sterrehof's Tamino was het de eerste Grote Prijs dit seizoen. Volgens Houtzager is z'n paard topfit op dit moment en was het het juiste moment om te starten.

De Prix du Vainqueur werd gewonnen door de Nederlander Harrie Smolders. De ruiter won gisteren het Rabobank Kampioenschap van Rotterdam.

Voorzitter Frans Lavooij en directeur Sportief kijken terug op een geslaagd evenement. Met geweldige ruiters en paarden en ook de nieuwe contracten die met tal van sponsors zijn getekend voor de komende jaren ziet Lavooij het 65e CHIO Rotterdam met veel vertrouwen tegemoet.

  • Share this article