Maatschappelijk paviljoen tijdens 68ste CHIO Rotterdam

Familiehuis Danielden Hoed

Maatschappelijke betrokkenheid is een van de speerpunten van het CHIO Rotterdam. Al jaren zijn CHIO Zonder Hindernissen, het Scholenplan en de samenwerking met Hofplein Rotterdam voor de Jeugdochtend en het Indofin Kinderdorp zijn daar mooie voorbeelden van. Dit jaar is er voor het eerst een Maatschappelijk Paviljoen op het CHIO terrein. Dat is te vinden op het entreeterrein en is zeker een bezoekje waard. In het Maatschappelijk Paviljoen zijn Miniworld Rotterdam, Hulphond Nederland, Hofplein Rotterdam, het Familiehuis Daniel den Hoed en Bio Vakantie oord te vinden.

Hofplein Rotterdam

Hofplein Rotterdam gelooft er net als het CHIO Rotterdam in dat je met samenwerken veel meer bereikt dan alleen. “We werken graag samen en proberen allerlei verbindingen in de stad te maken,” aldus Audrey Janssen. “Theater hoeft echt niet alleen in het theater plaats te vinden, het is juist geweldig om buiten in zo’n bijzonder decor en met zoveel publiek te mogen optreden. Daarnaast is het een unieke kans om sport en cultuur met elkaar te verbinden” Naast de productie van de jeugdochtend en het kinderdorp werkt Hofplein mee aan een pilot i.h.k.v. het actieprogramma ‘Voor Mekaar’ van de gemeente Rotterdam gericht op bestrijding van eenzaamheid. Rotterdamse ouderen en jongeren van De Theaterhavo/vwo beleven samen een middag CHIO. Daarnaast is Hofplein betrokken bij Werken als een Paard, een sociaal-maatschappelijk initiatief van de Hippische Alliantie Rotterdam.

Hulphond Nederland

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief.

Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam staat bekend als familieattractie en de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. Miniworld is een vierdimensionale attractie. Onze driedimensionale miniatuurwereld is op zich al een bijzondere belevenis maar de verhalen over de cultuurhistorie van Nederland en Rotterdam geven er nog een extra - vierde –dimensie aan. Naast de actuele stad in miniatuur kunnen wij onze bezoekers ook een deel van de geschiedenis laten zien en vertellen waarbij we ook steeds meer toekomstige ontwikkelingen en projecten kunnen visualiseren. Op deze wijze hopen we bij te dragen aan het cultuur-historisch onderwijs over de stad. De attractie ontvangt circa 85.000 bezoekers per jaar. We staan hiermee op de 7e plek in de top 10 van attracties in Rotterdam. We zijn zowel in 2012, 2013 als in 2015 verkozen tot "Leukste dagje uit van Zuid Holland" door Het Land van ANWB. Miniworld werkt bovendien nauw samen met Meemaken in miniatuur. De vrijwilligers van de ANBI stichting Meemaken in Miniatuur helpen Miniworld Rotterdam om met name kinderen, senioren en minder validen een bijzondere beleving in miniatuur te kunnen laten beleven. De drie belangrijkste doelen van de stichting zijn: (1) laat zieke kinderen en mindervaliden genieten van miniatuur, (2) Laat erfenissen en levenswerken niet verloren gaan, maar geef deze een nieuw leven en (3) het benutten van de educatieve waarde van model-, maquette- en miniatuurbouw.

Famiiliehuis Daniel den Hoed

Familiehuis Daniel den Hoed biedt al 25 jaar logeergelegenheid aan familie van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. In een spannende tijd van ziekte en behandeling is het van wezenlijk belang als familie dichtbij de patiënt kan zijn. Met de bouw van een nieuw Erasmus MC Kanker Instituut wordt de verhuizing van het Familiehuis noodzakelijk om de nabijheid te kunnen blijven bieden en daarom is het planom met alle Rotterdammers een nieuw Familiehuis Daniel den Hoed bouwen. Omdat iedereen die het moeilijk heeft het verdient om ‘samen’ te kunnen zijn. ‘Voor ons is het een tweede thuis geworden en ondanks de verdrietige reden komen wij iedere keer met heel veel plezier weer vanuit Friesland naar het Familiehuis. De warme manier waarop we daar worden opgevangen is fantastisch’ zegt een dankbare gast.

Kankerpatienten kunnen niet zonder hun familie. Het Familiehuis Daniel den Hoed kan niet zonder jou!

Bio Vakantieoord

'Spastisch. Een verkrampt lijf. En dan gebeurt het wonder. Op de warme veilige rug van het paard. Het jongetje ontspant volledig. De armen om de nek van het getrainde dier. Zijn ouders kijken toe. Aan de rand van de manege. Met tranen in hun ogen.'

Frans Wientjes is directeur van het Bio Vakantieoord. Hier kunnen kinderen met een (zware) beperking gewoon op vakantie. Samen met ouders, broertjes en zusjes. In een volledig aangepast park met vijftien bungalows en allerlei voorzieningen. Zoals de Manege in 't Biobos. Onder begeleiding van de speciaal opgeleide instructeurs rijden ruiters met een beperking hun rondjes. Leuk én verantwoord: vanwege het therapeutisch effect dat het paardrijden heeft op de gasten, legt de directeur uit: 'Het is fantastisch om te zien hoeveel kinderen en ouders genieten van de paarden. Dat willen we graag delen met de bezoekers van dit prachtige CHIO-feest.'

  • Share this article