Luxepositie voor dressuurruiter Hans Peter Minderhoud

Rsz 1hans peter minderhoud johnson 5

Hans Peter Minderhoud is met Glock’s Romanov gepromoveerd naar het Olympisch kader. De dressuurruiter uit Oosterbeek heeft nu drie paarden in het hoogste kader van de paardensportbond. Daarmee verkeert Minderhoud in een luxepositie met het oog op de Spelen in Rio de Janeiro.

Met Glock’s Johnson, waarmee vorig jaar teamgoud en individueel de bronzen medaille op het Europees Kampioenschap werden binnengehaald, en met Glock’s Flirt – vijfde in de wereldbekerfinale – was Hans Peter Minderhoud al opgenomen in het Olympisch kader. Daar is de hengst Glock’s Romanov aan toegevoegd. Vorige week won Minderhoud met de imponerende bruine hengst de Grand Prix op het concours in Nieuw en Sint Joosland met een percentage van 72,77 procent. Een week eerder eindigden ze als tweede in de Kür op Muziek bij Indoor Drachten. Kaderscores werden behaald in de Grand Prix-proeven in Vorden en Odense.

Komend weekend start Hans Peter Minderhoud als leider in de tussenstand van de FEI Reem Acra wereldbeker in de RAI bij Jumping Amsterdam in de wereldbekerwedstrijd met Glock’s Flirt.

  • Share this article