Lucy Davis wint Longines Grand Prix Port of Rotterdam

Lucy Davis Barron 6964

Na een spannende barrage met 16 deelnemers was de overwinning in de Longines Grand Prix Port of Rotterdam voor de Amerikaans Lucy Davis en Barron die met 39,49sec bijna 0,4 sec sneller was dan Daniel Deusser (DE) met Cornet d'Amour. Marcus Ehning werd derde met Comme Il faut 5. Leopold van Asten was de beste Nederlander met VDL Groep Zidane, hij eindigde als elfde. In de barrage bleven 12 combinaties foutloos.

De afgelopen week aan Stanford afgestudeerde Amerikaanse was blij met haar overwinning en het mooie Longines horloge dat een perfect vaderdagcadeau voor haar vader was. "Een klein beetje geluk moet je hebben. Mijn paard maakt grote passen en is voorzichtig, ik kon bij de laatste twee sprongen m'n teugels laten vieren en hem been geven en hij deed 't."

Leopold van Asten was blij zijn dubbele foutloze rit maar niet echt gelukkig met z'n elfde plek. "Ik wil wel deze ruiters danken voor de rijles die ze me vandaag gegeven hebben.

Directeur Sportief Springen Yves Houtackers kijkt terug op absolute topsport. "Ik was een beetje bang voor al foutloze rondes maar de hindernis van de Vrienden van het CHIO leverde veel balken op."

Voorzitter Belle de Bruin kijkt terug op een 'Ladies Edition' bij het springen. Dit in tegenstelling tot de dressuur van het 67ste CHIO Rotterdam, dat een pure herenaangelegenheid was.

  • Share this article