Lisanne Zoutendijk wint nipt KNHS-Felix Juristen Cup in Assen

Zoutendijk prijsuitr cropped

De Asser manege Sunrise Stables was het decor voor een wedstrijd in de KNHS - Felix Juristen Cup competitie. Maar liefst 37 combinaties gingen van start in de Z2 dressuurproef en drie van amazones scoorden boven de 70%. Lisanne Zoutendijk won de wedstrijd met Kostendrukkers Amaretto. "We hebben met ontzettend veel plezier gejureerd, omdat er op zeer hoog niveau werd gereden", vertelde de voorzitter van de jury Monique Peutz.

Lisanne Zoutendijk reed een zeer vanzelfsprekende proef, waarin er sprake was veel harmonie. "Lisanne is in staat om alle onderdelen van de dressuurproef heel mooi uit te voeren. Omdat zij weet hoe ze een proef moet rijden en waar je de accenten dient te leggen laat ze nergens een puntje liggen", aldus Peutz. Toch had het maar een haartje gescheeld of Joelle Peters was met de zege naar huis gegaan. "Joelle vormt een hele mooie combinatie met haar pony Haasendonk's Sultan. De combinatie maakt veel indruk met de galopreprises. Ook in de uitgestrekte galop op de lange zijde vertrok ze met enorm veel power, maar in het terugnemen sprong de pony om en dat kostte haar veel punten. En gelet op de achterstand van minder dan 0.3 p. mogelijk de zege".
De derde combinatie die boven de 70% scoorde was TTC-talent Daphne van Peperstraten met Don Camillo du Bois. "Deze combinatie toonde in de proef een zeer sterk gereden stapreprise, wat ook tot uiting kwam in de keertwendingen, die correct en klein werden gereden. In de galop toonde de combinatie mooie eenvoudige wissels. In de drafgedeelten mag de pony nog net iets overtuigender gebruik maken van het achterbeen", vatte Peutz haar commentaar samen.

De KNHS-Felix Juristen Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties klasse Z2 dressuur te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. Deelname staat open voor combinaties die zijn opgenomen in de klasse Z2 dressuur categorie D die minimaal 2x 63% hebben behaald in de FEI Landenproef, Individuele proef of Inleidende proef. Ruiters mogen in 2014 de maximale leeftijd van 16 jaar bereiken. De competitie bestaat uit 6 wedstrijden, de finale vindt plaats tijdens het CHIO Rotterdam.

Uitslag Felix Juristen Cup, Z2 dressuur:

1) Lisanne Zoutendijk (PC Argonaut, St. Williebrord) - Kostendrukker's Amaretto (v. Alfred) - 72.95%
2) Joelle Peters (PC 't Hoefke, Helmond) – Haasendonk’s Dultan (v. Nieuwmoed's Patrick) - 72.69%
3) Daphne van Peterstraten (PC Oud Beijerland, Oude Tonge) - Don Camillo Du Bois (v. Dornick B) - 71.97%

  • Share this article