Lisanne Zoutendijk opnieuw niet te kloppen in KNHS-Felix Juristen Cup

Zoutendijk prijsuitr cropped

Na eerder dit seizoen al de wedstrijden in Nieuw en Sint Joosland en Assen te hebben gewonnen schreef Lisanne Zoutendijk zaterdag ook de derde wedstrijd in deze competitie op haar naam in Genemuiden. In Assen was Zoutendijk de sterkste met Kostendrukker's Amaretto, maar in Nieuw en Sint Joosland en in Genemuiden won zij met Champ of Class.

"Ik ben erg blij met deze zege. Het bevestigt onze vorm en geeft mij de indicatie dat we helemaal op de goede weg zijn. Doel is en blijft voor mij deelname aan het EK, dat dit jaar in Ierland wordt gehouden", vertelde de gelukkige winnares. Het was voor Lisanne een afgetekende overwinning, want zij ontving voor een zeer goed gereden Z2 proef een waardering van maar liefst 77.56%. Febe van Zwambagt legde met met Fs Coco Jambo beslag op de tweede plaats, terwijl de derde plek werd opgeëist door Joëlle Peters met Haasendonk's Sultan.

Juryvoorzitter Hergen van Hall was van mening dat de jury in de wedstrijd met 30 starters een hele goede kopgroep aan het werk had gezien. "De ruiters tonen in de wedstrijd aan dat ze heel goed weten waar ze mee bezig zijn. In de kopgroep lopen veel geroutineerde pony's, met heel veel kwaliteit in de basisgangen. Ik heb wel geconstateerd dat veel combinaties te vaak naast de A-C lijn zitten, waardoor er vaak een iets rommelig beeld ontstaat en dat kost punten", aldus Van Hall. Deze opmerking hoeft Zoutendijk zich niet aan te trekken. "Deze amazone weet zelfs in de grijze gebieden, de gedeeltes tussen de onderdelen in, nog punten te scoren. Daarnaast blijft de pony mooi gesloten en worden alle onderdelen heel netjes afgewerkt. Het achterbeen zou net iets flitsender ondergebracht mogen worden".

Naar de mening van Van Hall reed Febe van Zwambagt een zeer gedurfde proef, waarbij vooral de mooi uitgevoerde zijgangen hem waren opgevallen. "En kijkend naar de als derde eindigende Joëlle Peters, dan moet ik zeggen dat ik de combinatie nergens een steekje heb zien laten vallen. Nergens is iets te merken van spanning en het oogt allemaal heel sympathiek, alleen wordt de amazone naar mijn mening inmiddels wel erg groot voorhaar pony".

De KNHS Felix Juristen Cup bestaat uit zes selectiewedstrijden met een finale op het CHIO in Rotterdam en heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties klasse Z2 dressuur te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. Deelname staat open voor combinaties die zijn opgenomen in de klasse Z2 dressuur categorie D, die minimaal 2 x 63% hebben behaald in de FEI Landenproef, individuele proef of inleidende proef. Ruiters mogen in 2014 de maximale leeftijd van 16 jaar bereiken.

Uitslag KNHS-Felix Juristen Cup (Z2), Genemuiden:

1) Lisanne Zoutendijk (PC Argonaut, St. Willebrord) - Champ of Class (v. Champion de Luxe) - 77.56

2) Febe van Zwambagt (PC de Heuvelruiters, Bergharen) - Fs Coco Jambo (v. Fs Champion de Luxe) - 76.07

3) Joëlle Peters (PC 't Hoefke, Helmond) - Haasendonks'Sultan (v. Nieuwmoed's Patrick) - 75.04

  • Share this article