Lisanne Zoutendijk met Champ of Class de beste in de finale KNHS Felix Juristen Cup

Zoutendijk prijsuitr cropped

ROTTERDAM (KNHS) - Lisanne Zoutendijk was met de pony Champ of Class in de KNHS Felix Juristen Cup van aparte klasse. Met een score over twee wedstrijden van 75.543% zette zij Demy Kurstjens met Kingsley Ciske op ruim anderhalf procent achterstand. Joelle Peters legde met Haasendonk's Sultan beslag op de derde plaats. In het Inter Chem stadion was veel publiek aanwezig om de verrichtingen van de jeugd te volgen en door de grote belangstelling werd de ring, die door veel ruiters als moeilijk wordt ervaren, er niet gemakkelijker op.

De vijftienjarige amazone Lisanne Zoutendijk reed een bijna foutloze Kür. "Aan het einde van de uitgestrekte galop linksom sprong mijn pony even om. Dat was het enige en voor de rest reden we echt foutloos. Ik vond zelf dat de eenvoudige wissels heel goed gingen", aldus Zoutendijk, die vertelde dat zij de vliegende wissels van haar instructeurs Coby van Baalen en Jeroen Okkema niet mag oefenen. "We zijn bang dat mijn pony dan in de contragalop kan gaan omspringen en dat mag niet, dus daarom oefenen we dat dan ook maar niet", aldus de blije winnares, die ook tevreden was over haar rit op vrijdag. "Toen reden we de landenproef en ook toen ging er niets fout. Gelukkig maar, want ik heb mijn zinnen er op gezet om naar het EK in het Italiaanse Arezzo te gaan en ik denk dat, mede gelet op deze wedstrijd, die kans nu wel groot is dat ik daarvoor geselecteerd zal worden".

Ook de als tweede eindigende Demy Kurstjes was tevreden. "Ik denk dat er wel een verschil was tussen mijn eerste rit op vrijdag en de Kür op muziek van zaterdag. In de eerste proef hadden we een taktfout in de middendraf en een paar lichte storingen, maar voor de rest beweegt mijn pony heel spectaculair over de benen. Vanavond in de Kür reden we een foutloze rit en oogde het denk ik nog spectaculairder, omdat ik mijn pony nog scherper aan het been had staan. Probleempje was voor mij dat dit de eerste keer was dat ik deze Kür in een wedstrijd reed. Joost Peters heeft de muziek gemaakt en Micha Koot is verantwoordelijk voor de choreografie, maar de Kür was pas dinsdag klaar. Daardoor hadden we nu paar minime timingsfoutjes", aldus Demy, die ook door Coby van Baalen wordt getraind.

Jurylid Paulien van Nispen was van mening dat de top drie van de Kür een zeer goed niveau haalde. "De eerste drie pony's liepen alle drie mooi bergop, ze reden alle drie ook een echte Kür, waarin er mooie muzikale accenten werden gelegd bij de onderdelen die werden getoond en ze maakten alle drie kleine foutjes. In mijn ogen waren de appuyementen van Lisanne en Demy heel sterk, net als de verruimingen, waarbij die verruimingen heel mooi muzikaal werden ondersteund. Het mooie van de eerste twee eindigende amazones vond ik ook dat beide meiden durven te rijden en bleven rijden", aldus Van Nispen. Over de als derde eindigende Joelle Peters merkte Van Nispen op: "Joelle reed technisch zeer goed, maar liet punten liggen in het artistieke gedeelte. Ze reed niet met de muziek mee en dat kost in een Kür heel veel punten".

  • Share this article