Lisa Nooren slaat dubbelslag tijdens NK

DWF 7361 Border Maker

Er was een barrage nodig om in het Nederlands Kampioenschap springen voor Junioren de medailles te verdelen. Voor die barrage hadden Kim Hoogenraat met Wishkarla, Jens van Grunsven met Whisper en Lisa Nooren met Royalty des Isles zich dankzij vier foutloze ritten in drie dagen weten te plaatsen. Dat Lisa Nooren tot nu toe de wedstrijden waarover dit kampioenschap werd verreden winnend had weten af te sluiten was voor het klassement van het NK niet van belang. In dit kampioenschap starten alle combinaties op nul en krijgen daarbij de eventuele strafpunten opgeteld.

In het Nederlands Kampioenschap springen voor Young Riders was Lisa Nooren met Flying Saucer das Umburanas ook de sterkste. Zij zegevierde ook in deze klasse in alle drie de wedstrijden en eindigde net voor Dennis van den Brink met Royal Dream, die daarmee zijn tweede plek in dit kampioenschap prolongeerde. Het brons was weggelegd voor Bart Haselbekke met Wigeunerin

Bondscoach Roelof Bril: "Lisa rijdt heel goed paard en ze kan met druk omgaan. Ze zat dit weekeinde in een flow waarin alles lukte en daar wist ze in de ring gebruik van te maken. Omdat bij de Young Riders de selectiemogelijkheden beperkt zijn en ik ruimer kan selecteren in de Junioren neem ik Lisa mee naar de wedstrijden voor Young Riders in Deauville. Daarna gaan we kijken hoe we verder gaan. De paarden moeten gezond blijven en Lisa moet het iets zwaardere niveau ook aankunnen. Maar daarover heb ik zelf geen twijfel", aldus Bril.

Bondscoach Roelf Bril was lovend over de parcoursbouw. "Henk Linders heeft drie dagen lang hele mooie parcoursen gebouwd en je ziet dat als de druk bij de deelnemers begint te stijgen de fouten in het parcours als vanzelf komen.

  • Share this article