Leerlingen met visuele beperking te paard ter gelegenheid van NLDoet

N Ldoet

In het teken van NLdoet, organiseerden Allianz en de Hippische Alliantie Rotterdam vandaag bij Rijvereniging De Hazelaarin Schiebroek voor het derde achtereenvolgende jaar een programma met activiteiten voor de leerlingen van de Visio School uit Rotterdam. De leerlingen van deze school, met een visuele en/of meervoudige beperking, hebben kennis gemaakt met het omgaan en rijden op de pony’s van De Hazelaar en namen deel aan verschillende activiteiten.

Allianz medewerkers begeleidden de kinderen bij de diverse onderdelen (zoveel mogelijk 1 op 1). De vrijwilligers van De Hazelaar hielpen bij het ponyverzorgen en -rijden. Dit is al weer de derde keer dat Allianz samen met Rijvereniging De Hazelaar een activiteit organiseert tijdens NL Doet. In 2014 was een (andere) groep van de Visio-school te gast bij De Hazelaar, vorig jaar was het een groep leerlingen van de Regenboogschool.

“Visio wil de leerlingen een stevige basis bieden voor de toekomst. Door hen te leren wie ze zijn, ze sociaal vaardig te maken, maar vooral door een goede opleiding te geven waarmee ze kansen krijgen in het vervolgonderwijs. Omdat de leerlingen een reëel beeld moeten krijgen van hun mogelijkheden, besteedt Visio veel aandacht aan ervaringsgericht leren. Schooloverstijgende projecten zoals deze dag bij de Hazelaar passen perfect in deze aanpak,” zegt Ulco van der Ende, locatieleider Visio Onderwijs Rotterdam

“Drie jaar geleden hebben wij de handen ineen geslagen met de Hazelaar om rondom NLdoet deze fantastische dag te kunnen organiseren. Ik denk dat de verwachtingen toen van iedereen, maar vooral van de kinderen ruimschoots overtroffen zijn. Zij genieten hier enorm van en daar gaat het om.” Paul Möller, Head of Communications Allianz Benelux.

“Het zit in de roots van onze rijvereniging om ons in te zetten voor mensen met een beperking. We vonden dan ook snel een groep enthousiaste vrijwilligers en een van onze speciaal opgeleide instructeurs bereid om aan dit project met de Visio school mee te werken,” zegt Guido Adang, voorzitter van Rijvereniging De Hazelaar. “Ik wens alle leerlingen en de hun begeleiders een fantastische dag toe op onze mooie locatie!”

  • Share this article