Leerlingen met visuele beperking ervaren omgang met paard tijdens NLdoet

DSC2033a

In het teken van NLdoet, organiseerden Allianz en de Hippische Alliantie Rotterdam gisteren bij Rijvereniging De Hazelaar in Schiebroek voor het vierde achtereenvolgende jaar een programma met activiteiten voor de leerlingen van de Visio School uit Rotterdam. De leerlingen van deze school, met een visuele en/of meervoudige beperking, hebben kennis gemaakt met het omgaan en rijden op de pony’s van De Hazelaar en namen deel aan verschillende activiteiten die bestonden uit ponyrijden, ponypoetsen, voelen aan voer en bezoekje aan de zadelkamer, huifkar rijden, knutselen en spelen op het springkussen

Er waren ca 40 leerlingen van de Visio School, dit zijn vier klassen met leerlingen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar oud. Ca. 20 vrijwilligers van Allianz en 20 vrijwilligers van Rijvereniging de Hazelaar maakten deze dag tot een succes. Allianz medewerkers begeleidden de kinderen bij de diverse onderdelen. De vrijwilligers van De Hazelaar hielpen bij het ponyverzorgen en -rijden. Dit is al weer de vierde keer dat Allianz samen met Rijvereniging De Hazelaar een activiteit organiseert tijdens NLdoet. In 2014 en 2016 waren (andere) groepen van de Visio School ook te gast bij De Hazelaar.

“Visio wil de leerlingen een stevige basis bieden voor de toekomst. Door hen te leren wie ze zijn, ze sociaal vaardig te maken, maar vooral door een goede opleiding te geven waarmee ze kansen krijgen in het vervolgonderwijs. Omdat de leerlingen een reëel beeld moeten krijgen van hun mogelijkheden, besteedt Visio veel aandacht aan ervaringsgericht leren. Schooloverstijgende projecten zoals deze dag bij de Hazelaar passen perfect in deze aanpak,” zegt Ulco van der Ende, locatieleider Visio Onderwijs Rotterdam

"Vier jaar geleden hebben wij de handen ineen geslagen met de Hazelaar om rondom NLdoet deze fantastische dag te kunnen organiseren. Ik denk dat de verwachtingen toen van iedereen, maar vooral van de kinderen ruimschoots overtroffen zijn. Ook nu hebben we kinderen enorm zien genieten van deze unieke ervaring en hen dat plezier kunnen bieden daar gaat het om,” aldus Paul Möller, Head of Communications Allianz Benelux.

“Het zit in de roots van onze rijvereniging om ons in te zetten voor mensen met een beperking. We vonden dan ook snel een groep enthousiaste vrijwilligers en een van onze speciaal opgeleide instructrices bereid om aan dit project met de Visio school mee te werken,” zegt Guido Adang, voorzitter van Rijvereniging De Hazelaar. “En het blijft prachtig om te zien wat een beleving en emotie een paard of pony losmaakt bij deze kinderen!”

  • Share this article