Landenwedstrijden voorproefjes op Rio

Landenwedstrijd dressuur

Het CHIO Rotterdam is een van de weinige evenementen met 2 officiële landenwedstrijden. Die landenwedstrijden, tegenwoordig onderdeel van de Furusiyya FEI Nations Cup springen en de FEI Nations Cup dressuur, geven het evenement dan ook de CHIO status. Dit jaar beloven de Rotterdamse landenwedstrijden een voorproefje van de strijd in Rio de Janeiro te worden. Bij het springen zien we naast onze eigen #ruitersinoranje de teams van Groot-Brittannië, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, België, Duitsland en de Verenigde Staten in de Rotterdampiste.

Tijdens de FEI Nations Cup dressuur, die dit jaar evenals vorig jaar over de verschillende wedstrijddagen gereden wordt, komen naast Nederland de teams van Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Duitsland, Denemarken en Zwitserland in actie. De teams van de Verenigde Staten en Australië staan op de reservelijst.

We verwachten dat de bondscoaches van de verschillende landen Rotterdam als laatste observatie zullen gebruiken om de vorm van ruiters en paarden te beoordelen en de samenstelling van de teams te bepalen. Dat wordt spannend dus!

  • Share this article