Landenteams voor La Baule en Rome bekend

ERMELO (KNHS) – Bondscoach Rob Ehrens heeft twee dagen na het Nederlands Kampioenschap in Mierlo de namen van de ruiters en paarden bekend gemaakt die in de eerste twee wedstrijden van de Top League Nations Cup series aan de start komen.

In de eerste landenwedstrijd van het seizoen 2012 in de Franse badplaats La Baule (10 tot en met 13 mei) maakt Ehrens volgende week een keuze uit Marc Houtzager met Sterrehof’s Opium, Leon Thijssen met Tyson, Albert Voorn met Tobalio, Vincent Voorn met Audi’s Alpapillon-Armanie en Albert Zoer met Sam.

Voor de volgende landenwedstrijd twee weken later in Rome zijn de volgende combinaties genomineerd: Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN, Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans, Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino of Sterrehof’s Voltaire, Nederlands kampioen Jur Vrieling met VDL Bubalu en Harrie Smolders met Regina Z.

Na Rome reizen de ruiters voor de wedstrijd van de Top League naar het Zwitserse Sankt Gallen (31 mei tot en met 3 juni). De vierde wedstrijd is tijdens het CHIO Rotterdam (20 tot en met 24 juni) en vervolgens zijn het CHIO Aken (3 tot en met 8 juli), Falsterbo (12 tot en met 15 juli) en Hickstead (19 tot en 22 juli) etappes in de Top League voorafgaand aan de Olympische Spelen in Londen.

Het Nederlandse team neemt het dit seizoen van de FEI Nations Cup op tegen de landenteams van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Ierland, Zweden en Zwitserland.

  • Share this article