Laatste kans voor Oranje ruiterteam

Furusiyya cropped

FALSTERBO (KNHS) - Komende vrijdag is het voor de Nederlandse springruiterkwartet de laatste kans om punten te verzamelen in de strijd om de finale plaatsen van de Furusiyya FEI Nations Cup. In het Zweedse Falsterbö gaat om 14.30 uur de zesde wedstrijd in het kader van deze competitie van start en voor Nederland is het de vierde en laatste mogelijkheid om voldoende punten te verzamelen om van start te mogen gaan in de finale, die in Barcelona wordt verreden.

Bondscoach Rob Ehrens heeft dit seizoen reeds een viertal overwinningen met zijn Oranje kwartet in deze reeks weten te boeken. In Al Ain, La Baule, Kopenhagen en in Aken werd een zege behaald. In Drammen werd Nederland tweede en in Lummen derde. Daarmee is het Nederlandse ruiterteam het meest succesvolle team in de landenwedstrijden. Alleen telden voor de punten in de eerste dividie uitsluitend de zege van Aken, de zevende plek in het totaal verregende Sankt Gallen en de gedeelde zesde plek in Rotterdam mee voor de punten. In het tussenklassement neemt Nederland daarom na drie wedstrijden nu de derde plaats in, achter Zwitserland en Frankrijk.

In Falsterbö strijden Nederland, Zwitserland, de Oekraïne en Spanje om de punten. Nederland brengt in de Zweedse badplaats Willem Greve met de KWPN goedgekeurde hengst Carambole aan de start. Leon Thijssen rijdt de ring binnen met Tyson en Jur Vrieling kan een beroep gaan doen op zijn Olympische zilveren medaille winnende hengst VDL Bubalu of op de schimmelhengst Zirocco Blue VDL. Het Nederlandse team wordt gecompleteerd door Jeroen Dubbeldam met Utascha SFN. Reserve ruiter is Hendrik-Jan Schuttert met Cerona HS. "De paarden gelukkig hebben niets van het tragische ongeval op zondag op de terugweg van het CSI Geesteren overgehouden. Ik denk voor mijzelf dat het goed is gewoon naar Falsterbö af te reizen", vertelde Hendrik-Jan.

Na de landenwedstrijd in Falsterbö kan een voorzichtige tussenstand worden opgemaakt, omdat Zwitserland en Nederland geen punten meer kunnen verzamelen in de wedstrijden in Hickstead en Dublin. Duitsland, Frankrijk, Ierland en Spanje kunnen op één van deze twee wedstrijden nog punten verzamelen en Groot-Brittannië en de Oekraïne rijden in beide wedstrijden nog voor de punten. "Mijn plan is helder. In Falsterbö voldoende punten pakken, om zeker te zijn van de start in de finale. Mocht dat niet lukken, dan zullen we proberen om in Hickstead en Dublin net als in La Baule punten weg te snoepen voor de anderen, om ons op die wijze van een startplaats in Barcelona te verzekeren", vertelde Ehrens.

Naast internationale springwedstrijden staat er ook wedstrijden in het kader van de World Dressage Masters op het programma en daar komen voor Nederland aan de start Aat van Essen met MacRider Premier en Katja Gevers met Thriller.

Meer info zie: www.falsterbohorseshow.se

Tussenstand Furysiyya FEI Nations Cup springen, na 5 wedstrijden:

1) Zwitserland* - 250 (3 wedstrijden gereden voor de punten)
2) Frankrijk - 232.67 (3 wedstrijden)
3) Nederland* - 230.5 (3 wedstrijden)
4) Ierland - 220.67 (3 wedstrijden)
5) Duitsland - 182 (3 wedstrijden)
6 ) Groot-Brittannië - 143.67 (2 wedstrijden)
7) Spanje* - 128 (2 wedstrijden)
8) Oekraïne* - 100 (1 wedstrijd)

(* rijden in Falsterbö voor de punten)

  • Share this article