Koninklijke Onderscheiding voor Jacob Melissen

De bekende paardensportfotograaf en hippisch journalist Jacob Melissen uit het Drentse Pesse is op vrijdag 20 april 2012 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Melissen ontving deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van de Burgemeester van Hoogeveen, de heer Loohuis, vanwege zijn vele verdiensten voor de paardensport en de paardenfokkerij.

Vanaf zijn jonge jaren heeft Jacob Melissen de sport als fotograaf met grote betrokkenheid, loyaliteit, vakmanschap en met een welhaast onnavolgbare inzet in beeld gebracht en door de jaren heen een hippisch fotoarchief opgebouwd, dat uniek mag worden genoemd. Hij is meer dan een fotograaf alleen; hij vult het begrip fotojournalist ook naar de letter in door het schrijven van onder andere adequate wedstrijdverslagen, waardevolle diepte-interviews en gezaghebbende columns waarin hij misstanden en de confrontatie niet uit de weg gaat. Zijn pennenvruchten en foto’s hebben een breed bereik: de landelijke dagbladpers en de hippische vakpers maken dankbaar gebruik van zijn bijdragen en ook de KNHS maakt graag gebruik van zijn diensten. Ook internationaal geldt hij als een erkend deskundige en zijn foto’s zijn in vele landen gepubliceerd. Melissen heeft vele verdiensten voor de hippische sector.

Ook met het CHIO Rotterdam heeft Jacob Melissen altijd het beste voor gehad. Hij heeft nog nooit een editie van het Rotterdamse paardensportevenement gemist. De CHIO-organisatie kan immer op Jacob Melissen rekenen, als verslaggever in woord en beeld, als promotor van het evenement en als adviseur en ‘sparring’ partner. Het bestuur en de organisatie van het CHIO Rotterdam feliciteert Melissen dan ook van harte met deze onderscheiding.

  • Share this article