KNHS Para Dressuur Trophy Landenproef

D4 Vermeulen 061920134 DWF0062

Woensdag einde middag werd in de Interchem Arena in het bos de landenproef verreden als start van de halve finale voor de KNHS Para Dressuur Trophy en selectie voor de Kür. Sanne Voets en haar Vedet PB (v. Florestan) kwam als overduidelijke winnaar uit de bus. Haar grade III proef werd met een score van maar liefst 72,89% beloond. Voets had zelf ook een heel goed gevoel tijdens de proef en stak na het afgroeten al triomfantelijk haar vuist in de lucht.

DVB leerlinge Demi Vermeulen werd zeer knap tweede met een percentage van 71,57 (grade II). Ze had een wat andere voorbereiding op de wedstrijd dan normaal: “Mijn zus rijdt normaal altijd op Vaness, maar die is ziek geweest. Ik heb de afgelopen twee weken helemaal zelf gereden. Gelukkig hebben Coby en Marlies me erg geholpen met rijden en heeft Marlies haar vandaag voor me losgereden. Anders was het te zwaar voor me met dit benauwde weer.” Over de proef was Vermeulen erg tevreden: “In het begin had Vaness wat last van de vliegen, er vloog er een in haar neus denk ik. Maar het tweede gedeelte ging echt lekker.” De sterke punten van de combinatie waren de mooie wendingen en de slangevolte. Maar ook het halt houden en achterwaarts gaan was ‘uit het boekje’.

Frank Hosmar reed Alphaville lekker vlot door de proef (grade IV) en werd derde met 71,39%. Op de vierde plaats Nicole Den Dulk met Fifty Fifty, die als enige een grade Ib proef reed. “Deze proef ging het uitstrekken in draf heel erg goed. Fifty moet dat helemaal op mijn stem doen want ik kan hem niet met been of zithulpen ondersteunen. Vaak is dat een minder punt in de proef maar deze keer lukte het goed. Ik ben erg blij met mijn proef!” De uitslag liet even op zich wachten maar werd uiteindelijk 69,2% en is dus goed voor haar derde A-kader score.

Nicole den Dulk verdiende met Fifty Fifty haar derde A-kaderscore in Rotterdam.

Showdiva en Ellen van den Berg reden ook een Persoonlijk Record in Rotterdam. De Brabantse amazone moest haar zelfgefokte merrie wel even overtuigen bij het losrijden, maar daarna volgde een heel fijne proef die beloond werd met 69,09% (grade IV). Sterke punten waren de zijgangen en de mooie balans en gedragenheid. “Blijkbaar rijd ik goede proeven als ik op een mooie bosrijke locatie ben. De bomen en het gefluit van de vogeltjes brengen mij in de juiste gemoedstoestand!”, grapte Van den Berg na afloop. De laatste combinatie die zaterdag de finale Kür mag gaan rijden, is Ilona Goes met Zalisto (v. Florentio), de gemotiveerde leerlinge van Inge Fokker.

  • Share this article