KNHS lanceert nieuwe interactieve website

ERMELO (KNHS) – Gisteren heeft de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie haar gloednieuwe nieuwe website online gezet. De website is toegespitst op alle paardensporters. “We hebben de website door en voor leden gemaakt”, vertelt KNHS-directeur John Bierling trots op het frisse resultaat.

Met de website is ook de invoering van de nieuwe huisstijl ingezet. “We zijn er als KNHS voor alle paardensportliefhebbers. Jouw paardensportbond dat onder ons nieuwe logo staat is ook duidelijk doorgevoerd in de website. We hebben bij de ontwikkeling van de website goed geluisterd naar onze leden die ieder op hun eigen manier de paardensport beleven. Dat komt in de site terug met de indeling in vier hoofdgroepen”, legt Bierling uit.

“Wat ik mooi vind is dat de website geen eenrichtingsverkeer is. Op ieder bericht kunnen lezers reageren en we vragen hun mening in forums. We kiezen voor interactie met onze leden. We willen meegaan in deze tijd van sociale media en onze leden een platform geven.”

De website, www.knhs.nl, is ingedeeld in vier hoofdcategorieën: Paard&Sport, Paard&Leven, Paard&Kids en Paard&Fan. Bezoekers kunnen het nieuwe knhs.nl inrichten zoals ze zelf willen. Actieve wedstrijdsporters die van meerdere disciplines houden, stellen dan de Paard&Sport pagina in als hun homepage. Ben je eigenlijk alleen maar gek op dressuur, dan stel je de discipline pagina dressuur in als jouw homepage. Heb je niets met de wedstrijdsport, maar geniet je met jouw paard volop van de natuur? Kies dan voor de Paard&Leven pagina. Kortom iedereen kan zijn eigen homepage kiezen, die je ook nog eens zelf kunt uitbreiden met verschillende blokken.

“De paardensporter kan op de website terecht voor het laatste nieuws en vindt er ook alle reglementen en nog veel meer wat je wil en eigenlijk ook moet weten als liefhebber van paarden. Op de website hebben we een kenniscentrum waar je eigenlijk alle informatie kunt vinden. Over de aankoop van een paard bijvoorbeeld, maar ook kan je op de site terecht voor een leuke route en tips van de pro”, aldus Bierling. “We hebben echt voor een nieuwe opzet van de website gekozen. Het is geen kopie. Alles is nieuw aan de site. Wel een hele klus, maar het resultaat mag er zijn.”

De mening van de bezoekers telt en daarom is er een uitgebreid forum aan toegevoegd en een Facebook blok waar we onze bezoekers regelmatig vragen naar hun mening over verschillende onderwerpen.

John Bierling: “We leven in een tijd van social media en die uitstraling heeft de site ook. We willen een open sportbond zijn waar we in contact zijn met onze leden. Deze website is een prachtig middel om dat te bevorderen.”

Bierling laat weten dat er nog meer vernieuwingen aankomen: “Mijn KNHS is het eerste wat verbeterd wordt. Dat kan alleen met een nieuwe website in HTML 5, nu die er is volgt Mijn KNHS.”

  • Share this article