Kleuren en stadselementen in de Rotterdamse parcoursen van Louis Konickx

Louis in actie

Natuurlijk is de eerste prioriteit van een goede parcoursbouwer om mooie, spannende en verantwoorde sport te faciliteren. Dus de juiste hindernissen op de juiste plek, de juiste hoogte, de juiste wendingen, de juiste lengte van het parcours, de juiste snelheid, de afmetingen van de piste, etc. CHIO Rotterdam parcoursbouwer Louis Konickx speelt met zijn jarenlange internationale ervaring met al deze elementen. Toch komt er nog meer bij kijken… zeker tijdens het CHIO Rotterdam.

Konickx maakt al vele jaren de ontwerpen voor alle springrubrieken voor het CHIO Rotterdam. De parcoursen voor de Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines en de Longines Grand Prix Port of Rotterdam zijn daarbij de zwaarste parcoursen waar, zoals Konickx zelf zegt, alles in zit… dus een dubbel en drie-sprong, een sloot, en de afstanden vragen om heel zorgvuldig te rijden.

Andere zaken waar Konickx rekening mee moet houden, zijn o.a. de cameraposities voor TV. Natuurlijk willen we dat de sport op z’n mooist bij de kijker in de huiskamer komt. Belangrijk daarbij is natuurlijk ook dat de hindernis van de sponsor van zo’n rubriek een mooi plekje krijgt.

De hindernissen zelf zijn trouwens ook een speciaal aandachtspunt. Zo is het met de overgang van een grasbodem naar de all-weather bodem voor Louis Konickx heel anders geworden: “Op de lichte zandbodem moet ik veel meer kleur gebruiken dan op gras om een visueel aantrekkelijk parcours te bouwen. Dat doe ik natuurlijk met mooie hindernissen maar ook met planten en bloemen. Daarnaast hou ik er van om herkenbare stadselementen in het parcours in te zetten. Ik ga dus weer m’n best doen om Erasmus en de Erasmusbrug weer een mooi plekje te geven. ” We zijn benieuwd wat Louis Konickx voor het 68ste CHIO Rotterdam heeft bedacht!

  • Share this article