Jerich Parzival gaat mee naar het EK

Adelinde Cornelissen Parcival 1 Internet

Nederlands dressuurteam in vorm en klaar voor een spannende titelstrijd

VORDEN (KNHS) – Jerich Parzival en Adelinde Cornelissen zijn fit en gaan mee naar het Europees Kampioenschap dressuur in Herning. Dat is het goede nieuws vandaag uit het trainingskamp bij Dressuurstal Seren in Vorden, waar de Nederlandse dressuurequipe zich twee dagen voorbereidde op het EK dat op 20 juni in Herning begint. “Jerich Parzival is fit. Het team is compleet, de paarden zijn in vorm. We hebben zowel als team als individueel medaillekansen”, is de reactie van bondscoach Wim Ernes.

Jerich Parzival werd begin juni met succes behandeld aan hartritmestoornissen. De ruin kon daardoor niet deelnemen aan de observatiewedstrijden in Rotterdam en Hoofddorp. In Vorden toonde Jerich Parzival zich vandaag fit-to-compete voor het EK. “Super blij mee”, is de reactie van regerend Europees kampioene Adelinde Cornelissen. “Thuis in de training voelde het de laatste weken al goed en dat we dat vandaag hebben kunnen laten zien is geweldig. Jerich Parizival is gezond en ik denk dat we klaar zijn voor het EK. Ik heb er echt zin in.”

Bondscoach Wim Ernes is opgelucht en kijkt met vertrouwen naar het Europees Kampioenschap. “In de eerste plaats ben ik blij dat Jerich Parzival gezond en fit is. Daarmee is het team dat ik voor ogen had voor Herning compleet. Alle paarden zijn in goed in vorm. De sfeer onder de ruiters en trainers is prima. We zijn een hecht team, dus ik denk dat we echt voor de podiumplaatsen kunnen gaan rijden. We hebben zeker kans op medailles, zowel in de landenwedstrijd als in het individuele klassement. Ik denk dat het Europees kampioenschap een van de spannendste wordt met verschillende kanshebbers.”

De Europese Kampioenschappen in het Deense Herning vinden plaats van 20 tot en met 26 augustus. Voor het eerst worden er drie disciplines verreden: dressuur, springen en para-equestrian dressuur.

Nederlands dressuurteam:
Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Jerich Parzival (Jazz x Ulft)
Edward Gal (Harskamp) – Glock’s Undercover (Ferro x Donnerhall)
Danielle Heijkoop (Rotterdam) – Kingsley Siro (Gribaldi x Hemmingway)
Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Glock’s Romanov (Rohdiamant x Grundstein II)

Reservecombinatie:
Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Uzzo (Lancet x Indoctro)

  • Share this article